Ajuntament de
Caldes d'Estrac
Com a mostra de repulsa i en suport de totes les persones LGTBI+, el consistori caldenc il·luminarà aquests dies la façana amb els colors de l'Arc de Sant Martí

LGTBI+L’Ajuntament de Caldes d’Estrac condemna fermament l’assassinat homòfob del Samuel, el jove que va ser brutalment agredit el passat cap de setmana a A Coruña. El consistori caldenc recorda que cal rebutjar sempre tota forma de violència o discriminació per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere i insta als caldencs i les caldenques a sumar-se activament a la lluita contra l’homofòbia. «Tristament, l’assassinat del Samuel no és un fet aïllat. Si mirem les notícies dels mitjans de comunicació, les agressions per raó d’orientació sexual han augmentat de manera molt preocupant durant les darreres setmanes. Tots i totes, hem d’unir forces per aturar aquest odi repulsiu que no deixa a les persones ser i estimar lliurement», afirma la regidora de Dona i Polítiques d’Igualtat, Laura Aloy.

Com a mostra de repulsa i en suport de totes les persones LGTBI+, el consistori caldenc il·luminarà aquests dies la façana amb els colors de l’Arc de Sant Martí. 

Així mateix, l’Ajuntament recorda que al Maresme, concretament a Mataró, hi ha el SAI, un servei d’informació i assessorament en temes de diversitat sexual i de gènere adreçat a la ciutadania en general i en especial a les persones en situació de discriminació o violència per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere. «Animo a les persones que pateixen o han patit algun tipus de discriminació o violència a posar-se en contacte amb el SAI. El servei els oferirà suport psicològic i assessorament legal per fer front a la situació. Alhora, demano als veïns i les veïnes una major implicació per erradicar aquesta greu problemàtica promovent una educació basada en els valors del respecte, la igualtat i l’empatia», afegeix Aloy.

Informació publicada el 6 de juliol de 2021