Ajuntament de
Caldes d'Estrac
El pregó a càrrec de la Creu Roja, els concerts, la pirotècnia i els espectacles familiars i juvenils han estat els grans protagonistes al llarg de les darreres hores

fmAmb el grup Catfolkin a la carpa gran de l’Esplanada de Can Muntanyà durant la Nit de fogalls Caldes d’Estrac va tancar ahir diumenge 5 de setembre el segon cap de setmana de la Festa Major d’aquest 2021. L’actuació musical va cloure tres dies festius al poble que han resultat un veritable èxit organitzatiu i participatiu gràcies a la implicació i la responsabilitat de tots els veïns i veïnes.

Prèviament, el Taller de Pirotècnica Rafael Garcia Cabello i la Colla de Diables d’Estrac s’havien aliat aquella mateixa nit per a oferir un espectacle pirotècnic i un castell de focs que va deixar meravellats a totes i tots, evocant en la memòria del públic present alguns dels millors records de la Festa Major. En definitiva, un comiat immillorable del cap de setmana entre música, focs i petards. 

Sens dubte el 3, 4 i 5 de setembre Caldes d’Estrac ha viscut els dies més neuràlgics de la Festa Major d’enguany. Tres jornades farcides de propostes per a totes les edats i públics i plenament adaptades a les mesures de seguretat i restriccions per la Covid-19.

David Salvà, regidor de Cultura, fa un balanç molt positiu i destaca que “malgrat que a causa de la pandèmia encara no és la Festa Major que desitjaríem, enguany ja estem podent fer un petit tastet festiu i cultural que està comptant amb una alta participació. I això ja és motiu de satisfacció. A més, cal agrair el compliment generalitzat de les mesures Covid-19 entre tots els veïns i veïnes”. David Salvà, a més, afegeix que “vull agrair en nom de tot l’equip de govern la feina i l’esforç que estan fent tots els treballadors municipals, tots els treballadors de l’àrea de Cultura, les entitats i la brigada per a fer possible aquesta Festa Major. A més, també cal destacar la tasca la Policia Local, que malgrat no comptar amb tots els seus agents a causa de diferents baixes està vetllant en tot moment per la seguretat i el benestar de totes i tots”.

Divendres, 3 de setembre

Així, l’activitat festiva va començar el divendres dia 3 amb un acte molt especial i esperat per a tothom: el tradicional pregó i brindis de Festa Major. Enguany el protagonista va ser la Creu Roja de Caldes d’Estrac, que aquest 2021 celebra el seu 49è aniversari i a qui des de l’Ajuntament s’ha volgut posar en valor la tasca ingent i diària que duu a terme al municipi i la seva contribució vital durant la pandèmia. 

Més tard, els Diables d’Estrac també es van voler sumar a la celebració popular amb la traca de Festa Major; i la nit de divendres va cloure a la carpa gran al ritme de La Loca Histeria, en una actuació farcida de ritme, humor, diversió, interacció i originalitat. 

Dissabte, 4 de setembre

L’endemà, dissabte 4 de setembre, el dia va començar ben aviat amb el torneig de petanca a les pistes municipals de la mà del Club Petanca Caldetes i amb una curiosa mostra de bonsais de la mà del Taller de l’Associació Amics dels Bonsais de Caldes d’Estrac, que es va poder visitar fins ben entrada la tarda a la pèrgola del Parc de Joan Maragall. Ja de cara al migdia va ser el torn per als més menuts de la casa, que van poder prendre part i passar-s’ho d’allò més bé amb l’espectacle familiar “Els exploradors de l’aigua” a càrrec de Circulant Management Circ-Teatre Humor. 

I què millor per a combatre la calor estiuenca que un bon i refrescant bany. Això deurien pensar tots els veïns i veïnes que es van acostar fins a l’Esplanada de Can Muntanyà per a lliscar en la rampa d’aigua “Splash Slide” que es va instal·lar per a tots els públics. 

Finalment, la Nit Jove a la terrassa de l’Espai Jove i el concert de Festa Major amb l’orquestra La Rosaleda, repassant els millors clàssics de la història, van tancar un gran dissabte.

Diumenge, 5 de setembre

I ja diumenge, si bé el dia va acabar amb música i pirotècnica, la jornada va començar amb l’espectacle familiar “El senyor de les baldufes” de la companyia Penélope y Aquiles. 

I a partir d’ara, què? Doncs al llarg dels pròxims dies ens esperen les darrers propostes de la Festa Major d’enguany. Començant per dimecres dia 8 amb la repicada general de campanes i la missa solemne en honor a la Mare de Déu del Remei i l’audició de sardanes amb la Cobla Cervianenca; seguint per divendres dia 10 amb el Festival Mutipolar “De Bukowski a Chinaski”; i finalitzant l’11 de setembre amb la commemoració de la Diada Nacional de Catalunya

Des de l’Ajuntament, a més, es recorda que malgrat que malauradament enguany els geganters no prenen part de la Festa Major, l’objectiu és poder integrar-los de nou ben aviat en l’activitat lúdica, cultural i festiva.

Tota la informació i el programa d’activitats de la Festa Major es pot consultar en aquest enllaç.

Informació publicada el 6 de setembre de 2021