Ajuntament de
Caldes d'Estrac
Aquesta tardor, s'actuarà sobre diverses unitats de morera blanca, acàcia de flor groga, tipuana i 149 unitats de plataners dels carrers Riera i Santa Teresa i de la Plaça de l'Estació

PodaEl pròxim dilluns 18 d’octubre, l’Ajuntament de Caldes d’Estrac donarà el tret de sortida als treballs de poda de l’arbrat del municipi. Aquesta tardor, la brigada municipal assumirà majoritàriament la poda de la morera blanca, l’acàcia de flor groga i la tipuana, mentre que Silva Jardineria S. L., l’empresa adjudicatària del contracte menor, realitzarà la poda de 149 unitats de plataners dels carrers Riera i Santa Teresa i de la Plaça de l’Estació.

Pel que fa als plataners, cal destacar que, durant els darrers tres anys, s’ha realitzat una poda de manteniment per preservar l’estructura pròpia dels arbres, regulant-la puntualment. Aquesta poda ordinària respecta la biologia de l’arbre i la seva estructura i sovint passa desapercebuda perquè únicament s’eliminen les branques seques, les perilloses amb risc de fracturar-se o les que van en direcció a les façanes. Enguany, el pla de poda estableix que cal portar a terme una poda de reestructuració. Aquesta poda extraordinària es realitza si existeix una estructura alterada a diferents nivells sobre una estructura primària estable. Així doncs, durant les properes setmanes, s’eliminarà tota l’estructura arbòria alterada, conservant només l’estructura primària, per reformar la capçada i tornar a obtenir l’estabilitat mecànica i fisiològica de l’arbre.

Des de l’Àrea de Via Pública, es demana la col·laboració dels veïns i les veïnes durant el transcurs dels treballs de poda. En aquest sentit, caldrà seguir les indicacions de reserves d’estacionament extraordinàries per tal de deixar lliure la via pública.

Informació publicada el 15 d'octubre de 2021