Pancarta 02
Pancarta 08
Pancarta 01
Pancarta 07
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOT═CIES
S'inicien els treballs de poda de l'arbrat del municipi
Aquesta tardor, s'actuarÓ sobre diverses unitats de morera blanca, acÓcia de flor groga, tipuana i 149 unitats de plataners dels carrers Riera i Santa Teresa i de la Plaša de l'Estaciˇ

PodaEl pr˛xim dilluns 18 d’octubre, l’Ajuntament de Caldes d’Estrac donarÓ el tret de sortida als treballs de poda de l’arbrat del municipi. Aquesta tardor, la brigada municipal assumirÓ majoritÓriament la poda de la morera blanca, l’acÓcia de flor groga i la tipuana, mentre que Silva Jardineria S. L., l’empresa adjudicatÓria del contracte menor, realitzarÓ la poda de 149 unitats de plataners dels carrers Riera i Santa Teresa i de la Plaša de l’Estaciˇ.

Pel que fa als plataners, cal destacar que, durant els darrers tres anys, s’ha realitzat una poda de manteniment per preservar l’estructura pr˛pia dels arbres, regulant-la puntualment. Aquesta poda ordinÓria respecta la biologia de l’arbre i la seva estructura i sovint passa desapercebuda perquŔ ˙nicament s’eliminen les branques seques, les perilloses amb risc de fracturar-se o les que van en direcciˇ a les fašanes. Enguany, el pla de poda estableix que cal portar a terme una poda de reestructuraciˇ. Aquesta poda extraordinÓria es realitza si existeix una estructura alterada a diferents nivells sobre una estructura primÓria estable. AixÝ doncs, durant les properes setmanes, s’eliminarÓ tota l’estructura arb˛ria alterada, conservant nomÚs l’estructura primÓria, per reformar la capšada i tornar a obtenir l’estabilitat mecÓnica i fisiol˛gica de l’arbre.

Des de l’└rea de Via P˙blica, es demana la colĚlaboraciˇ dels ve´ns i les ve´nes durant el transcurs dels treballs de poda. En aquest sentit, caldrÓ seguir les indicacions de reserves d’estacionament extraordinÓries per tal de deixar lliure la via p˙blica.

Informaciˇ publicada el 15 d'octubre de 2021Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaša de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05