Ajuntament de
Caldes d'Estrac
En el marc del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, l'Ajuntament de Caldes d'Estrac impulsarà diverses activitats al municipi

25N 1El pròxim dijous 25 de novembre, l’Ajuntament de Caldes d’Estrac alçarà la veu, conjuntament amb institucions, entitats, col·lectius i ciutadania, per a exigir la fi de les violències envers les dones. «Malauradament, aquest any, hem de tornar a alçar-nos per a denunciar les vulneracions, les agressions i les violacions de drets que pateixen milions de dones arreu del món. A Caldes d’Estrac, no defallirem en aquesta lluita fins que erradiquem totes les violències que oprimeixen les dones», afirma la regidora de Dona i Polítiques d’Igualtat, Laura Aloy.

En el marc del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, el consistori caldenc ha previst diverses activitats. Els actes començaran a les 11.30 hores, amb la lectura del manifest a la Plaça de l’Ajuntament. A la tarda, de 18 a 20 hores, s’impulsarà un taller de defensa personal per a joves a l’Espai Jove. L’entitat caldenca Aikido Estrac impartirà la sessió, que estarà dissenyada per a joves a partir dels 12 anys. Per a participar-hi, cal inscripció prèvia a cdst.espaijove@caldetes.cat, al telèfon 93 791 17 78 o presencialment a l’equipament municipal.

L’endemà, divendres 26 de novembre, dins del Mercat Setmanal, de 10 a 13 hores, l’entitat Cúrcuma dinamitzarà un punt lila a l’Esplanada de Can Muntanyà. També, de 10 a 11 hores i d’11.30 a 12.30 hores, l’alumnat de 3r i 4t de Primària de l’Escola Sagrada Família participarà en uns tallers de coeducació sobre diversitat familiar, que seran conduïts per professionals de l’entitat Cúrcuma. Finalment, a les 17.30 hores, la Sala Cultural, situada a la primera planta de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac, acollirà l’espectacle ‘La dona sola’ a càrrec de Yolanda Valero Pardo. La punyent proposta abordarà les desigualtats de gènere i la violència masclista. Un cop finalitzi la representació, s’afavorirà un debat entre les persones assistents. Per a gaudir de l’espectacle, cal inscripció prèvia a través del formulari en línia del web municipal.

Enguany, el cartell commemoratiu del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac és obra de l’estudi de creativitat estratègica de marca i disseny gràfic reflexiu El Gallinero Studio. La proposta agafa com a punt de partida el quadre ‘Susanna i els vells’, un nu pintat al segle XVII per Artemisia Gentileschi. L’obra, que és una denúncia a l’assetjament, no recull com era habitual el moment de bany de Susanna, sinó l’instant que la jove marxa espantada per les mirades luxurioses de dos homes d’edat avançada. A més, el Gallinero Studio complementa el quadre amb diferents missatges masclistes, molt vigents avui dia, per tal de mostrar i denunciar les violències físiques, emocionals i culturals envers les dones, així com retre homenatge a les dones que s’alcen, des de fa molts segles, per a intentar canviar el curs dels esdeveniments.

Enquesta de Violència Masclista de Catalunya 2021

El Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya ha posat en marxa una nova edició de l’enquesta de violència masclista de Catalunya. L’estudi es du a terme a través d’un qüestionari telefònic a una mostra representativa de la població, aproximadament 10.000 dones de 16 anys i més residents a Catalunya, sobre les seves experiències personals com a víctimes de violència masclista i sobre les seves percepcions. Enguany, es fa també una enquesta telefònica a prop de 1.600 homes de 16 anys i més residents a Catalunya per a conèixer les seves percepcions. El projecte es portarà a terme durant els mesos de novembre i desembre i podria ser que part d’aquestes entrevistes telefòniques es facin a veïns i veïnes del municipi. Per a més informació, es pot trucar al 012.

Informació publicada el 16 de novembre de 2021