Ajuntament de
Caldes d'Estrac
La principal novetat és la durada de l'acord, que en lloc de ser anual és per quatre anys amb la voluntat de reforçar el vincle amb l'entitat caldenca

Creu RojaAvui, divendres 21 de gener, la regidora d’Acció Social i Atenció a les Persones de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac, Laura Aloy, i el president del Comitè Local de la Creu Roja de Caldes d’Estrac, Josep Taberné, han formalitzat la renovació del conveni de col·laboració entre ambdós ens. En presència de la regidora d’Acció Social i Atenció a les Persones, Taberné ha signat el conveni, que prèviament havia estat signat electrònicament per l’alcalde Òscar Baró, qui per motius personals no ha pogut assistir a la trobada. Enguany, la principal modificació ha estat la durada de l’acord, que en lloc de ser anual és per quatre anys amb l’objectiu de reforçar la col·laboració amb l’entitat caldenca.

Creu RojaEn el marc del conveni de suport mutu amb la secció local de la Creu Roja, l’Ajuntament de Caldes d’Estrac es compromet a continuar donant suport econòmic a l’entitat durant els propers quatre anys. Per la seva part, la Creu Roja de Caldes d’Estrac es compromet a continuar impulsant accions i actuacions relacionades amb els àmbits dels serveis socials i de la protecció civil.

En concret, l’entitat caldenca seguirà atenent les demandes puntuals d’emergència social, desenvolupant accions de conscienciació de la població i de reducció de la vulnerabilitat en situació de catàstrofes i emergències sanitàries, distribuint els aliments dels Fons d’Ajuda Europea entre les persones en situació de vulnerabilitat social, ajudant a les famílies amb dificultats econòmiques amb el pagament dels subministraments i dels lloguers, distribuint les ajudes de suport social com bolquers, productes de neteja de la llar o d’higiene personal i col·laborant amb les activitats lúdiques que organitzi o patrocini l’Ajuntament, així com amb la temporada de platja prestant el servei de bany adaptat tres dies a la setmana per veïns i veïnes. Així mateix, la Creu Roja de Caldes d’Estrac seguirà executant programes específics per a millorar la qualitat de vida de la gent gran i de les persones amb altres capacitats. Paral·lelament, l’entitat seguirà donant suport en prevenció, actuació i recuperació per activitats de risc greu o calamitat relacionades amb la protecció civil. «Celebro la renovació de col·laboracions com la d’avui. La Creu Roja de Caldes d’Estrac és una entitat de renom al municipi i la seva tasca té un valor incommensurable. Des de l’Àrea d’Acció Social i Atenció a les Persones, agraïm enormement la feina que fa la Creu Roja de Caldes d’Estrac al poble, indispensable per a impulsar la vila i per a donar suport a la gent gran, a les persones amb altres capacitats i a les famílies en situació de vulnerabilitat social», afirma la regidora d’Acció Social i Atenció a les Persones, Laura Aloy.

Informació publicada el 21 de gener de 2022