Ajuntament de
Caldes d'Estrac
Del dilluns 26 de setembre al dissabte 1 d'octubre, el municipi s'omplirà de propostes i activitats per a retre homenatge a la gent d'edat del poble

Gent d'Edat 2022L’Àrea de Gent Gran de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac, amb el suport de diverses entitats i associacions del municipi, ultima els preparatius per a la Setmana de la Gent d’Edat del poble. «La setmana vinent, volem homenatjar la gent d’edat de casa nostra. Enguany, és el primer any que hi dediquem un seguit d’activitats concentrades en una setmana. Esperem que tinguin una bona acollida i que es puguin repetir els anys vinents. Hem dissenyat una programació molt especial, diversa i engrescadora. Des d’aquí, convido a tots i a totes a sumar-se a aquesta gran festa per a celebrar la vida», explica la regidora de Gent Gran, Laura Aloy.

El dilluns 26 de setembre, a les 10.30 hores, començaran les activitats amb una xerrada sobre consells de prevenció i seguretat per a gent gran a l’Espai Jove de Caldes d’Estrac. El col·loqui l’impartiran membres dels Mossos d’Esquadra. Tot seguit, a les 13.30 hores, s’organitzarà un dinar compartit a l’Espai Jove de Caldes d’Estrac. Les persones participants hauran de portar la seva carmanyola amb el seu dinar. Posteriorment, el consistori caldenc convidarà a un cafè o una infusió.

L’endemà, dimarts 27 de setembre, a les 10 hores, es farà una visita guiada a la Fundació Palau a càrrec de l’equip directiu de l’espai cultural i a les 16 hores, s’oferirà una xerrada sobre com fer front a la soledat. El psicòleg comunitari Àlex Ortega conduirà la trobada a la Sala Cultural de l’Ajuntament de Caldes d'Estrac. El dimecres 28 de setembre, de 9 a 11.30 hores, es programarà una divertida sessió de risoteràpia a càrrec de Sílvia López i amb la col·laboració de l’alumnat de 5è de Primària de l’Escola Sagrada Família. L’activitat es portarà a terme al mateix centre educatiu. Per a participar-hi, cal inscriure’s prèviament a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania, trucant al telèfon de Serveis Socials 93 791 15 42 o a través d’un formulari en línia al web municipal. Les places seran limitades.

El divendres 30 de setembre, a les 10.30 hores, s’impulsarà una xocolatada popular a càrrec de l’Associació de la Gent Gran de Caldes d’Estrac a la Plaça de la Vila. Tot seguit, a les 12 hores, hi haurà una audició de sardanes de la mà de la Cobla Vila de La Jonquera a la Plaça de la Vila. A continuació, a les 17 hores, es dinamitzarà un bingo popular amb el suport de la Creu Roja de Caldes d’Estrac a la Plaça de les Barques. Finalment, el dissabte 1 d’octubre, coincidint amb la celebració del Dia Internacional de la Gent Gran, a les 11.30 hores, s’oferirà un vermut musical amb la col·laboració de la Creu Roja de Caldes d’Estrac a la Plaça de les Barques. Paral·lelament, durant tota la setmana, la Biblioteca Can Milans acollirà un espai dedicat a la gent gran del municipi. Així mateix, l’Àrea de Gent Gran de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac regalarà un mocador commemoratiu de la Setmana de la Gent d’Edat a les persones participants. «El mocador es donarà a les persones que vinguin a fer les activitats. La nostra voluntat és que cada dia hi hagi més veïns i veïnes que llueixin el mocador i esdevingui un símbol de persones amb experiència, amb vida, amb empenta, amb il·lusió i amb energia. Volem que sigui una gran festa, on tots i totes acabem lluint el mocador amb orgull i respecte», afirma Aloy.

La programació de la Setmana de la Gent d’Edat és fruit del treball conjunt de l’Àrea de Gent Gran de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac amb diverses entitats i associacions: Creu Roja de Caldes d’Estrac, l’Agrupació de Pensionistes i Tercera Edat de Caldes d’Estrac, la Fundació Palau, l’Escola Sagrada Família, la Biblioteca Can Milans, els Mossos d’Esquadra i l’Institut Català de la Salut.

Informació publicada el 21 de setembre de 2022