Ajuntament de
Caldes d'Estrac
La nova convocatòria de subvencions està destinada a persones joves i es podrà sol·licitar del dimecres 28 de setembre al divendres 7 d'octubre

LloguerAmb la voluntat d’incrementar el suport a les persones joves i facilitar l’emancipació, la Generalitat de Catalunya ha presentat una nova convocatòria de subvencions per al pagament del lloguer o preu de cessió d’ús d’habitatge o habitació. En concret, les bases estableixen que poden optar als nous ajuts les persones físiques de 36 anys o menys que siguin titulars d'un contracte de lloguer o de cessió d'ús de l'habitatge o habitació que constitueixi el seu domicili habitual i permanent en el territori de Catalunya. Així mateix, determinen que cal estar empadronat a l’habitatge i que no s’acceptaran contractes de lloguer entre persones que tinguin parentiu. Pel que fa als ingressos, estipulen uns límits màxims que no sobrepassin els 23.664,16 euros (2,97 vegades l’indicador de renda de suficiència de Catalunya). La convocatòria és de concurrència pública competitiva i el període impositiu per a acreditar els ingressos és l’exercici de l’any 2022. En aquest sentit, es preveu un ajut màxim de 250 euros mensuals i un ajut mínim de 20 euros mensuals per habitatge.

En particular, a la comarca del Maresme, l’import màxim del lloguer mensual o preu de cessió d’ús d’habitatge és de 950 euros. Pel que fa a les famílies nombroses, famílies monoparentals o monomarentals i les unitats de convivència amb algun membre amb discapacitat legalment reconeguda i barem de mobilitat favorable, l’import màxim és de 1.100 euros. Així mateix, l’import màxim del lloguer mensual o preu de cessió d’ús d’habitació és de 450 euros.

El termini per a presentar les sol·licituds, que es podran entregar telemàticament o presencialment a l'Oficina d'Habitatge del Consell Comarcal del Maresme, s’iniciarà el pròxim dimecres 28 de setembre, a les 9 hores, i finalitzarà el divendres 7 d’octubre, a les 15 hores. Per a més informació, es poden consultar els webs del Consell Comarcal del Maresme o la Generalitat de Catalunya.

Informació publicada el 27 de setembre de 2022