Ajuntament de
Caldes d'Estrac
Els dies 24, 25 i 26 de novembre, l'Ajuntament de Caldes d'Estrac i la Biblioteca Can Milans impulsen un programa especial d'activitats al municipi

25NEn el marc del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, que se celebra el 25 de novembre, l’Àrea de Dona i Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac i la Biblioteca Can Milans, amb el suport de l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac, Col·lectiu Punt 6, Pacto de Estado contra la Violencia de Género, Aikido Estrac i la Diputació de Barcelona, han elaborat un programa especial d’activitats al municipi. «Mitjançant la iniciativa, volem donar valor a l’empoderament i l’amor propi de la dona com a eina per a prevenir i rebutjar qualsevol tipologia de violència. Les activitats estan obertes a totes i tots, ja que ens donen l’oportunitat de treballar en comunitat valors com la prevenció, l’autoestima, l’alegria de viure o la defensa personal», afirma la directora de la Biblioteca Can Milans, Tamara Alfaro.

El dijous 24 de novembre començaran les propostes amb una marxa exploratòria amb perspectiva de gènere a Caldes d’Estrac. L’activitat s’iniciarà a les 17.30 hores a l’Espai Jove de Caldes d’Estrac i comptarà amb un servei de canguratge. En concret, s’analitzarà l’espai urbà per a detectar aquells aspectes que generen inseguretat al municipi. L’activitat constarà de tres parts: el disseny de l’itinerari de la marxa (el dijous 24 de novembre, a les 17.30 hores), la realització de la marxa (el dijous 1 de desembre, a les 17.30 hores) i la valoració final. Tot seguit, el divendres 25 de novembre, a les 11.30 hores, es farà la lectura del manifest unitari amb motiu del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones a la Plaça de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac.

El dissabte 26 de novembre, l’Espai Jove de Caldes d’Estrac acollirà tres engrescadores propostes. En primer lloc, de 10 a 11.30 hores, s’oferirà un taller de risoteràpia a càrrec de Sílvia López. Sota el títol ‘L’alegria com a impuls de vida’, es treballarà el moviment corporal i el joc expressiu per tal de tenir cura de la salut física i de la salut mental. Per a assistir-hi, es recomana a les persones participants que portin roba còmoda, vambes o mitjons antilliscants i màrfega. Tot seguit, d’11.30 a 12 hores, es farà una pausa per a esmorzar amb cafès, infusions i pastes. A continuació, de 12 a 13.30 hores, Norma Isern impartirà la xerrada ‘Quan dir NO és dir-te SÍ a tu mateixa’. Finalment, a les 18 hores, l’entitat caldenca Aikido Estrac conduirà un taller de defensa personal per a joves a l’equipament municipal.

Per a participar en les activitats programades, cal inscriure’s prèviament a través del web municipal o trucant al telèfon 93 791 30 25. La data límit per a fer-ho és el pròxim dimecres 23 de novembre.

Informació publicada el 7 de novembre de 2022