Ajuntament de
Caldes d'Estrac
L'Ajuntament de Caldes d'Estrac ha premiat els balcons, les façanes d'edificis i els aparadors d'establiments comercials i de serveis més originals, imaginatius i màgics

Concurs de Balcons 2022Concurs de Balcons 2022Concurs de Balcons 2022Aquest Nadal, l’Àrea de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac ha impulsat la quarta edició del popular Concurs de Balcons. Com a les darreres convocatòries, la iniciativa ha estat un èxit. Els caldencs i les caldenques novament han demostrat que els balcons, les façanes i els aparadors més originals, imaginatius i màgics es troben sense dubte a Caldes d’Estrac.

A finals del passat mes de novembre, l’Àrea de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Caldes d'Estrac va convocar la reeixida iniciativa amb la voluntat de contribuir a la reactivació econòmica del municipi. Un cop tancat el termini, el jurat va visitar els balcons, les façanes i els aparadors participants i va emetre el seu veredicte seguint criteris com l’originalitat, el valor creatiu i la innovació en el plantejament de l’ornamentació; el resultat estètic i la integració a l’entorn; la referència al context nadalenc, tenint en compte els components de tradició; la utilització de materials reciclats, i l’estructura tècnicament sostenible i segura. El jurat professional format per cinc dones caldenques vinculades al món de l’art, la creativitat i la decoració (Vanessa Puigderrajols, Mireia Carbó, Alícia Bosch, Alícia Núñez i Maria Eugènia Leal) va avaluar de dia i de nit totes les propostes participants.

«Apreciem molt la participació de les noves generacions que vesteixen de llum i color el poble i contribueixen, juntament amb el consistori caldenc, a la missió de fer valorar i preservar la bellesa de la nostra vila», afirma la jurat professional Alícia Núñez.

Enguany, hi ha hagut 25 propostes participants: 13 balcons, 7 façanes i 5 establiments. Així doncs, el primer premi de la categoria Balcons ha estat per al Camí Nou, número 15 A, mentre que el segon lloc ha estat per al Camí Nou, número 1 1r1a. Pel que fa a la categoria Façanes, la primera posició ha estat per al carrer de La Santema, número 7 i el segon lloc per al carrer Torrevella, número 21. Finalment, el primer premi de la categoria Aparadors ha estat per al carrer Riera número 4 (Estanc), mentre que el segon lloc ha estat per al Camí Ral, número 31 baixos (La Lluna d'en Blai). Cada categoria comptarà amb un primer premi de 200 euros i un segon premi de 100 euros, que s’hauran de gastar íntegrament en els establiments del municipi per tal d’impulsar la compra de proximitat i fer costat als comerços i productors del poble. Des del consistori caldenc, s'agraeix la implicació del jurat professional i de les persones participants, així com es convida als veïns i a les veïnes a gaudir de la ruta de les propostes participants.

«És un orgull veure la implicació dels caldencs i de les caldenques en el Quart Concurs de Balcons. Estem molt contents per la bona acollida que ha tingut l'edició», afirma el regidor de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, Freddy Freixas.

Informació publicada el 31 de desembre de 2022