Ajuntament de
Caldes d'Estrac
TURISME
Pesolada
 • pesols

  Conegut també com el poble de la Pesolada, Caldes d'Estrac celebra cada primavera aquest certamen gastronòmic que se centra en una varietat de pèsol anomenada "de la floreta", que té com a trets diferencials el seu sabor fi i alhora dolç. Els restauradors locals preparen exquisideses culinàries prenent com a ingredient bàsic el pèsol de la floreta.

  L'originalitat i el mestratge dels restauradors locals —autèntics artesans de la cuina selecta i de prestigi— han fet possible que la Pesolada es conegui arreu de Catalunya i esdevingui un dels millors reclams turístics de Caldes per la seva gran originalitat. Molta gent ve expressament a la vila per tastar aquest llegum deliciós que es conrea a la zona. En els darrers anys, la consolidació de la Pesolada ha estat prou evident i ha permès que augmenti de forma considerable els restaurants participants en aquesta cita gastronòmica originària de Caldes d'Estrac. Si bé també molts pobles de la comarca hi dediquen cites anuals.

  A més de la Pesolada, els restauradors locals participen al llarg de l'any en diferents certàmens gastronòmics que se centren en productes típics del Maresme. La gastronomia del Maresme és molt àmplia, fruit de l'activitat econòmica que s'hi desenvolupa al llarg de la comarca. Així, des de la tradició a l'evolució i innovació en les seves activitats tradicionals; des de la pesca, cultiu i producció, passant per la transformació i consum de productes gastronòmics. La gastronomia maresmenca compta amb dos itineraris ben definits: de la terra a la taula i del mar a la taula.

  Els productes que centren aquestes rutes gastronòmiques, que compta amb la participació del bona part del sector de la restauració de Caldes, són ben diversos: el pèsol de la floreta, la maduixa del Maresme, la cirera d'en Roca, el tomàquet de la pometa i Montserrat, els bolets, el fesol del ganxet, els vins de la denominació d'origen Alella, productes ecològics, el calamar d'Arenys, la sèpia, l'escamarlà, la gamba d'Arenys, la petxina lluent i el sonso.

  Caldes compta amb molts establiments on podeu gaudir d'una bona cuina: