Obrir/tancar menú

Ajuntament de Caldes d'Estrac - Portada

Ajuntament de Caldes d'Estrac - Portada

 ESP | ENG | FRA
Ennuvolat30ºC | 22ºC
Segueix-nos per RSS Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Twitter Segueix-nos per Youtube Segueix-nos a Instagram
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Caldes es consolida com a destinació turística

turisme_platjaLa promoció turística de Caldes iniciada en els darrers anys ha donat els seus fruits durant l’estiu passat. Les dades obtingudes durant la campanya d’estiu 2011 per part dels establiments hotelers, a més del número de visites registrades a l’Oficina de Turisme revelen una ocupació per sobre dels valors registrats a tota Catalunya.

Paral·lelament al creixement turístic registrat a Catalunya durant el mesos d’estiu 2011, el turisme a Caldes també ha revifat. Es tracta, per tant, d’una bona notícia per a l’economia local, perquè és un sector que creix en època de crisi econòmica.

Cal destacar també els factors que incideixen en la pujada del turisme al nostre municipi. La qualitat de les platges, el clima, els banys termals, l’oferta cultural i festiva... formen un conjunt que va de la mà de la política de promoció del poble iniciada en els darrers anys. L’Oficina de Turisme (integrada a la xarxa de la Generalitat) ha esdevingut el centre neuràlgic des del que s’han vehiculat diverses propostes en el sector turístic, que permeten alhora, resituar Caldes no tan sols a nivell comarcal, sinó també a nivell nacional i estatal, com a vila turística.

turisme 2011Les dades d’ocupació hotelera dels quatre establiments caldencs han registrat una ocupació durant els mesos de juliol i agost força elevada, entre el 65% i el 85% al juliol i entre el 70 i el 95% a l’agost. Segons aquestes xifres el promig del mes de juliol es situa en un 75% i al mes d’agost en un 85%. El referent català es situa en un 71% durant els dos mesos, per tant, l’ocupació a Caldes obté uns valors superiors a la mitjana catalana.

L’Oficina de Turisme de Caldes, situada a l’Equipament i integrada a la xarxa de la Generalitat, també ha augmentat el número de visites durant l’estiu. D’ençà la seva creació l’any passat, l’aleshores regidor de Turisme, Àngel Rusiñol, ja avançava que aquesta oficina esdevindria el punt de visita obligada dels visitants per a obtenir informació sobre la vila i el seu entorn i que constituïa la manera de vehicular, per tant, les propostes de Caldes per als foranis.

Un total de 375 persones han acudit a l’Oficina de Turisme durant l’estiu, xifra que supera la registrada l’any passat (primer any de funcionament), que va ser 176 visites.  Les xifres també revelen la procedència dels visitants, que situen en primer lloc persones d’arreu de Catalunya seguides d’altres països com França, l’Estat espanyol, Anglaterra, Holanda i Alemanya, entre altres. (veure quadre següent)

PAIS

VISITANTS

PERCENTATGE

Catalunya

134

36%

França

111

30%

Caldes d'Estrac

43

11%

Resta d'Espanya

33

9%

Anglaterra

20

5%

Holanda

11

3%

Alemanya

8

2%

Itàlia

6

2%

Finlàndia

4

1%

Suïssa

3

1%

Argentina

2

0%

Total

375

100%

 

L’alcalde de Caldes, Joaquim Arnó, es mostra “satisfet davant les dades obtingudes”, que mostren “un interès turístic creixent de la nostra vila”. Tot i així, l’alcalde reconeix que queda molta feina a fer “per a donar a conèixer tots els atractius que té Caldes, a més de sol i platja, promocionar el nostre entorn cultural”.

 

 

Caldes torna a fer presència a la fira Termatàlia

A finals de setembre s’ha celebrat a Ourense (Galicia) l'onzena edició de la fira Termatàlia, amb presència destacada de Caldes d'Estrac. Durant els dies que s'ha celebrat la fira s'han organitzat xerrades tècniques entorn a la vessant professional de les aigües termals i del termalisme i s'ha aprofundit en les relacions entre el sector privat i l'administració pública, pel que respecta a la gestió i la promoció del termalisme  com un actiu patrimonial dels nostres municipis.

Un total de 12.000 persones han visitat enguany Termatàlia, que en aquesta edició ha comptat amb Argentina com a país convidat. El certamane és durant els dies de celebració, l’epicentre mondial del turisme de salut i de la insdústria termal. Caldes ha comptat amb un estand propi en aquesta fira, des del que s’ha distribuít tota classe s’informació de la nostra vila.

termatalia2011_1    termatalia2011_2

Publicació 11.10.2011
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Escut Ajuntament de Caldes d'Estrac
Oficina de Turisme de Caldes d'Estrac
Carrer La Riera, 54
08393 Caldes d´Estrac
Tel. 937 910 588
cdst.turisme@caldetes.cat
Enquesta de satisfacció

Horari:
De l'1 d'abril al 30 de setembre, de 9:00h a 14:00h de dimecres a diumenge. La resta de l'any la Fundació Palau ofereix atenció i informació turística de dimarts a diumenge de 10:30h a 14:00h i les tardes de dijous a dissabte de 17:00h a 19:00h. Dilluns tancat.


Logo Biosphere
Pujar al principi de la pàgina