TermalismeGastronomiaHistòria, art i cultura
Intervals de nuvolositat amb pluja escasa
mín
18°
màx
27°
Intervals de nuvolositat amb pluja escasa
mín
18°
màx
28°
Intervals de nuvolositat
mín
19°
màx
28°
Dilluns 24Dimarts 25Dimecres 26

SEGUEIX-NOS A LES XARXES SOCIALS:

youtubeFacebookTwitterInstagram

TURISME
Termalisme i benestar

Aquae Calidae

Els banys termals han estat al llarg de la història el principal atractiu del municipi. Des dels temps de romans -que anomenaven al lloc Aquae Calidae- i, posteriorment, dels àrabs, gent de totes les èpoques i cultures ha gaudit de les aigües de Caldes per les seves característiques, especialment indicades per a la salut.

El guariment de la princesa mora Fàtima, que va venir per prendre les aigües i es va casar amb un prohom de la vila, ha esdevingut una llegenda local molt popular, al igual que la llegenda de la Dona d´aigua que diu que les nits il·luminades per la  lluna, se la podia veure aparèixer sobre la plataforma de la Torre dels Encantats amb el seu vestit blanc llarg i vaporós, amb un estel d´argent damunt del cap. No faltava qui assegurés haver-la vist llançar-se pels aires i baixar com un ocell, a ran de platja per banyar-se en el mar a la llum de la lluna.

Però el punt de referència històric més proper a la vila termal que avui coneixem data de l'any 1820, en què remodelaren els Banys Públics i Caldes d'Estrac es convertí en un establiment modern, de gran prestigi.

La inauguració del primer ferrocarril de la península, l'any 1848, entre Barcelona i Mataró, que arribà fins a Arenys de Mar només 9 anys més tard, va donar un notable impuls. Segons el Fons Històric Local, 72.026 viatgers varen utilitzar la nova línia l'any 1857. Dues dècades després, Caldes d'Estrac s'havia convertit en un dels centres d'estiueig més importants del país.

La història del termalisme a Caldes d'Estrac va directament lligada a la història del municipi i és remunta al 1219 quan al voltant del brollador de l'aigua termal es bastí un petit convent hospital per gaudir de les propietats curatives de l'aigua.  [+]

Situats al bell mig de la població, al costat de la plaça de la Vila, els banys termals daten del segle XIX i són els únics de titularitat pública de tot Catalunya. Les aigües emergeixen d'una galeria subterrània a una temperatura de 38 graus centígrads [+]

Des del 2017 i durant un cap de setmana del mes juny Caldes d’Estrac convida a viure i conèixer un nou estil de vida basat en el benestar, la salut i la sostenibilitat. [+]

Oficina de Turisme de Caldes d'Estrac
Carrer La Riera, 54
08393 Caldes d´Estrac
Tel. 937 910 588
cdst.turisme@caldetes.cat
Enquesta de satisfacció

Horari:
De l'1 d'abril al 30 de setembre, de 9:00h a 14:00h de dimecres a diumenge. La resta de l'any la Fundació Palau ofereix atenció i informació turística de dimarts a diumenge de 10:30h a 14:00h i les tardes de dijous a dissabte de 17:00h a 19:00h. Dilluns tancat.


Logo Biosphere