TermalismeGastronomiaHistòria, art i cultura
Poc ennuvolat
mín
14°
màx
21°
Intervals de nuvolositat
mín
14°
màx
21°
Intervals de nuvolositat amb pluja
mín
10°
màx
18°
Dijous 28Divendres 29Dissabte 30


SEGUEIX-NOS A LES XARXES SOCIALS:

youtubeFacebookTwitterInstagram

NOTíCIES
La tercera edició de la bio-fira Aqua Calida renova el seu compromís amb un estil de vida basat en el benestar, la sostenibilitat i la salut
Les sobiranies personal, alimentària, energètica i econòmica van ser alguns dels conceptes claus en els que es va aprofundir a l´espai d´Àgores situat al vell mig de la Riera de Caldes

Bio-fira Aqua Calida 2019

La bio-fira Aqua Calida de Caldes d’Estrac es consolida amb una tercera edició que, gràcies a una programació pensada per a tots els públic, ha sabut atreure visitants majoritàriament del maresme, però també de diferents punts de Catalunya, com Caldes de Montbui i Pals, i també d'Espanya, com algun visitant de Tenerife i que estava passant uns dies a Catalunya.

Bio-fira Aqua Calida 2019 instrumentsBio-fira Aqua Calida 2019El passat cap de setmana del 1 i 2 de juny, el municipi es va convertir en punt de trobada d’iniciatives, emprenedories i activitats orientades a promocionar un nou estil de vida basat en el benestar, la salut i la sostenibilitat. També va ser una proposta lúdica per a tots els públics amb espectacles de dansa com el d’un “Sufi per al segle XXI” a càrrec de Burruezo & Nur Camerata, i de circ, com el de “Passavolant...reciclant” de Tot Circ,  on no hi va faltar un espai dedicat a la gastronomia de proximitat i saludable en el que es va poder gaudir d’una paella i una fideuada ecològiques.

Bio-fira Aqua Calida 2019 iogaQuaranta expositors van omplir la Riera des de l’alçada de l’esplanada del Parc Muntanyà fins la plaça de la Vila. A més a més, des de l’obertura de la fira, a les 16h del dissabte, fins el seu tancament, a les 15h del diumenge, es van dur a terme diferents activitats pensades per famílies, joves, grans i petits, amb certa inquietud per acostar-se al món bio, com el taller de samarretes ecològiques, les activitats amb patinets i monocicles elèctrics, o el taller d’instruments musicals, un taller de papiroflèxia, i fins i tot una demostració de com obtenir energia a partir del contrast entre l’aigüa calenta i l’aigüa freda.

Bio-fira Aqua Calida 2019 circ

Disciplines com el ioga, el ioga nidra o el body balance van estar presents a la bio-fira amb sessions de grup i demostracions obertes a tothom qui volgués conèixer els beneficis que aporten a la vida quotidiana. Cal destacar també el tastets de massatges que es va oferir lliurement durant tot el cap de setmana als Jardins de la Bassa.

Així, un altre dels reclams de la fira ha estat l’Espai D’Àgores on es van acollir conferències de petit format que en aquesta edició han aprofundit en els conceptes de sobirania alimentària, econòmica, personal i energètica, fent també un reflexió sobre el feminisme com a clau per a la transformació social. D’aquesta manera hem pogut gaudir d’intervencions tant interessants com les d’Arcadi Oliveres, economista i activista pacifista, en una ponència realitzada un dia abans d'iniciar la fira,  Oriol Costa, director d’EcoRegió, Pep Riera, de Pagesos per la República, Gabi Susanna, de la Plataforma Aprofitament Alimentari, Nacho Peres, agricultor biodinàmica, Sandra Campos, productora del Ghee de Caldes, Roger Soler, fundador del Petit Blané, Carolina Domínguez, de l’ERA, Jordi Salicrú, enginyer agrícola, Ibèria Soler, Gabriela Rodríguez, professora de Dret a la UAB o Mònica Navarro, directora de Rels Ioga de Caldes, entre d’altres ponents.

Bio-fira Aqua Calida 2019 - tastets massatgesDes de la regidoria de Turisme i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac,  Òscar Baró ha volgut agrair la implicació de tots els que han fet possible la fira “volem donar les gràcies als més 40 expositors i col·laboradors que han fet possible la tercera edició de la bio-fira Aqua Calida celebrada aquest passat cap de setmana, i especialment a CatPatrimoni, Ecoregió, Espai del Silenci, els tècnics i premsa de l'ajuntament, la brigada municipal i la policia local. Ha estat una bio-fira que hem creat entre moltes entitats, establiments privats i convilatans des de fa molts mesos, i n'estem molt satisfets amb els resultats. Anem prenent nota de tots els suggeriments i propostes de millora que anem rebent i seguirem treballant amb il·lusió en la quarta edició de la bio-fira, que desitgem es vagi consolidant i esdevingui una cita imprescindible pels amants de l'estil de vida basat en el benestar, la salut, el termalisme, la gastronomia saludable i la sostenibilitat. Seguim!  "

Informació publicada el 4 de juny de 2019
Oficina de Turisme de Caldes d'Estrac
Carrer La Riera, 54
08393 Caldes d´Estrac
Tel. 937 910 588
cdst.turisme@caldetes.cat
Enquesta de satisfacció

Horari:
De l'1 d'abril al 30 de setembre, de 9:00h a 14:00h de dimecres a diumenge. La resta de l'any la Fundació Palau ofereix atenció i informació turística de dimarts a diumenge de 10:30h a 14:00h i les tardes de dijous a dissabte de 17:00h a 19:00h. Dilluns tancat.


Logo Biosphere