Obrir/tancar menú

Ajuntament de Caldes d'Estrac - Portada

Ajuntament de Caldes d'Estrac - Portada

 ESP | ENG | FRA
Descobert30ºC | 19ºC
Segueix-nos per RSS Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Twitter Segueix-nos per Youtube Segueix-nos a Instagram
Activitats esportives populars
Obrir/tancar menú lateral
  • La Cursa Popular de Caldes d'Estrac

    El primer diumenge del mes de març, Caldes d'Estrac viu, cada any, un dels actes més destacats a la població amb la celebració la Cursa Popular, un acte esportiu plenament consolidat que esdevé tota una festa de l'esport al municipi i que compta cada any amb un número tancat de 800 participants.

    Corredors vinguts d'arreu de Catalunya, de l'Estat espanyol i d'altres països europeus participen en aquesta cursa que transcorre al llarg d'un circuit de 10 km anomenat de "Les 4 Viles", en referència a les poblacions d'Arenys de Mar, Sant Andreu de Llavaneres (Port Balís) i Sant Vicenç de Montalt, a més de Caldes d'Estrac.

    El tret de sortida de la prova atlètica està situat a la part baixa de la Riera de Caldes, tot just a sota del pont del Camí Ral (que travessa la Riera per dalt), des d'on s'inicia un recorregut Riera amunt, que passa pel nucli antic de la població i altres indrets interessants com les Torres de guaita (la d'en Busquets i la Torre Verda)  i, ja a la part alta, l'anomenat Mirador de Caldes, des d'on es contempla una visió diferent de l'habitual de tot el municipi. L'arribada de la cursa es troba situada en ple centre de Caldes, a l'esplanada de Can Muntanyà, indret en el qual s'estableix un dispositiu d'avituallament per als participants, una zona de relaxació de músculs després de la prova i on es fa el lliurament de premis als guanyadors de les diverses categories.

    La Cursa Popular de Caldes d'Estrac aplica el sistema de cronometratge anomenat Championchip, que permet la mesura exacta i instantània de la prova i inclou la prova caldenca en la prestigiosa i reconeguda Lliga Internet Championchip, competició que gaudeix d'un destacat segell de qualitat i un calendari de referència, amb un circuit anual de més de 100 competicions, algunes d'elles amb triple puntuació, d'altres, el doble i la resta, simple. Els participants han d'assegurar-se la puntuació a 14 d'elles.

    Inscrita en la Federació Catalana d'Atletisme, la Cursa  compta amb l'organització de la regidoria d'Esports i el Centre Atlètic Laietània i, cada any el número d'espònsors i col·laboradors augmenta de forma considerable, entre els quals cal destacar els comerços i restaurants del poble de Caldes d'Estrac.

    L'any 2008, l'Ajuntament de Caldes d'Estrac va recuperar la Cursa Popular, després de quatre anys sense celebrar-ne (la darrera edició va ser la de l'any 2004). En les darreres edicions de la Cursa Popular ha quedat palesa la importància d'aquesta prova pel municipi, que desperta el dia de la seva celebració amb una intensa activitat al carrer i el bon acolliment de la població a aquesta iniciativa, any rere any. 

    Cursa de la Dona 3 Viles

    Les regidories d'Esports dels Ajuntaments de Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt i Caldes d'Estrac col·laboren cada any, coincidint amb el Dia Internacional de les Dones, en l’organització d’un esdeveniment esportiu: la Cursa de la Dona, hereva de la Triwomen.

    L'objectiu és promoure l'esport femení, però és obert a tots els públics, homes i dones a partir de 12 anys. Els participants poden triar entre dos recorreguts: un de 5 km i un altre de 10 km. Les dues distàncies tenen un itinerari planer i transcorren pel front marítim dels tres municipis.

  • Cursa

    Cursa

    Triwoman

 
Versió per imprimir
Escut Ajuntament de Caldes d'Estrac
Oficina de Turisme de Caldes d'Estrac
Carrer La Riera, 54
08393 Caldes d´Estrac
Tel. 937 910 588
cdst.turisme@caldetes.cat
Enquesta de satisfacció

Horari:
De l'1 d'abril al 30 de setembre, de 9:00h a 14:00h de dimecres a diumenge. La resta de l'any la Fundació Palau ofereix atenció i informació turística de dimarts a diumenge de 10:30h a 14:00h i les tardes de dijous a dissabte de 17:00h a 19:00h. Dilluns tancat.


Logo Biosphere
Pujar al principi de la pàgina