TermalismeGastronomiaHistòria, art i cultura
Cobert amb tormenta
mín
màx
12°
Intervals de nuvolositat amb pluja
mín
màx
12°
Molt ennuvolat amb pluja escasa
mín
màx
12°
Dimarts 7Dimecres 8Dijous 9
TURISME
Activitats esportives i nàutiques

La Cursa Popular de Caldes d'Estrac

corredor 2012  sortida post mcbc

El primer diumenge del mes de març, Caldes d'Estrac viu, cada any, un dels actes més destacats a la població amb la celebració la Cursa Popular, un acte esportiu plenament consolidat que esdevé tota una festa de l'esport al municipi i que compta cada any amb un número tancat de 800 participants.

Corredors vinguts d'arreu de Catalunya, de l'Estat espanyol i d'altres països europeus participen en aquesta cursa que transcorre al llarg d'un circuit de 10 km anomenat de "Les 4 Viles", en referència a les poblacions d'Arenys de Mar, Sant Andreu de Llavaneres (Port Balís) i Sant Vicenç de Montalt, a més de Caldes d'Estrac.

El tret de sortida de la prova atlètica està situat a la part baixa de la Riera de Caldes, tot just a sota del pont del Camí Ral (que travessa la Riera per dalt), des d'on s'inicia un recorregut Riera amunt, que passa pel nucli antic de la població i altres indrets interessants com les Torres de guaita (la d'en Busquets i la Torre Verda)  i, ja a la part alta, l'anomenat Mirador de Caldes, des d'on es contempla una visió diferent a l'habitual de tot el municipi. L'arribada de la cursa es troba situada en ple centre de Caldes, a l'esplanada de Can Muntanyà, indret en el que s'estableix un dispositiu d'avituallament per als participants, una zona de relaxació de músculs després de la prova i on es fa el lliurament de premis als guanyadors de les diverses categories.

general  fisio  corredors cursa mcbc

La Cursa Popular de Calde d'Estrac aplica el sistema de cronometratge anomenat Championchip, que permet la mesura exacte i instantània de la prova i inclou la prova caldenca en la prestigiosa i reconeguda Lliga Internet Championchipcompetició que gaudeix d'un destacat segell de qualitat i un calendari de referència, amb un circuit anual de més de 100 competicions, algunes d'elles amb triple puntuació, d'altres, el doble i la resta, simple. Els participants han d'assegurar-se la puntuació a 14 d'elles.

Inscrita en la Federació Catalana d'Atletisme, la Cursa  compta amb l'organització de la regidoria d'Esports i el Centre Atlètic Laietània i, cada any el número d'espònsors i col·laboradors augmenta de forma considerable, entre els quals cal destacar els comerços i restaurants del poble de Caldes d'Estrac. 

L'any 2008, l'Ajuntament de Caldes d'Estrac va recuperar la Cursa Popular, després de quatre anys sense celebrar-ne (la darrera edició va ser la de l'any 2004). En les darreres edicions de la Cursa Popular ha quedat palesa la importància d'aquesta prova pel municipi, que desperta el dia de la seva celebració amb una intensa activitat al carrer i el bon acolliment de la població a aquesta iniciativa, any rere any. 

Vegeu el recull d'imatges de les 23a i 24a edicions de la Cursa Popular.


Altres activitats esportives

Existeixen a Caldes diverses entitats esportives que dediquen els seus esforços en el foment de l'esport entre el sector més jove de la població. Al llarg de l'any, les competicions esportives manetenen viu l'esport a Caldes i és en època estival, amb l'arribada de la Festa Major, quan es disputen els torneigs de disciplines com la petanca o el futblo sala.

El complex esportiu municipal -situat a peu de la carretera N-II- centra gran part de l'activitat esportiva de la vila, sobretot durant les competicions esportives que es celebren al llarg de l'any al pavelló poliesportiu, però també existeixen altres indrets com les pistes municipals de petanca -situades a la platja, al final de la Riera- i, en època estival, les pistes esportives de la platja. A més, el gimnàs compta amb una diversificació d'oferta esportiva per a practicar diferents disciplines. També cal destacar les instal·lacions de la piscina muncipal, que es cobreix a l'hivern amb un tancament retràctil.


Activitats Nàutiques

La platja de Caldes d'Estrac acull diverses activitats que tenen com a protagonista el mar. Així, l'Associació de Pescadors, Afeccionats i Usuaris de la Varada d'Embarcacions de la platja de Caldes d'Estrac organitza diversas activitats com els cursos de vela, paddle-surf, windsurf, etc. que permeten gaudir de la platja caldenca al mateix temps que es practica una activitat esportiva i lúdica.

Oficina de Turisme de Caldes d'Estrac
Carrer La Riera, 54
08393 Caldes d´Estrac
Tel. 937 910 588
cdst.turisme@caldetes.catQR Enquesta satisfacció
Enquesta de satisfacció

Horari:
De l'1 d'abril al 30 de setembre, de 9:00h a 14:00h de dimecres a diumenge. La resta de l'any la Fundació Palau ofereix atenció i informació turística de dimarts a diumenge de 10:30h a 14:00h i les tardes de dijous a dissabte de 17:00h a 19:00h. Dilluns tancat.

Informació actualitzada Covid -19 i Viatges a Catalunya

Logo Biosphere