Obrir/tancar menú

Ajuntament de Caldes d'Estrac - Portada

Ajuntament de Caldes d'Estrac - Portada

 ESP | ENG | FRA
Descobert30ºC | 19ºC
Segueix-nos per RSS Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Twitter Segueix-nos per Youtube Segueix-nos a Instagram
Més de 800 anys d´història
Obrir/tancar menú lateral
  • Hom creu que el determinatiu d'Estrac té el seu origen en el topònim Estarac, que prové del nom cèltic Astaracus. Per contra, se sap que en temps dels romans la població ja era coneguda per les aigües termals. L'anomenaven Aquae Calidae, i d'aquí ve el nom de Caldes. De l'estada dels àrabs, n'hi ha moltes més referències i el seu llegat ha arribat als nostres dies.

    Al segle XI el lloc formava part del terme de l'efímer Castell de Montalt i, aviat, passà a pertànyer al Castell de Mataró. L'any 1219 hi bastiren un temple i un hospital a la vora de les termes, que fou el nucli originari de la població actual.

    Posterioment, el lloc es convertí en la Quadra d'Estrac. El 1396 passà a ser Baronia, i fou regida des del segle XV per un batlle nomenat pels consellers de Barcelona fins el 1715, quan Barcelona perdé els seus privilegis pel Decret de Nova Planta, i Caldes esdevingué municipi independent.

  • Panoràmica esglèsia 1958

    Foto antiga

 
Versió per imprimir
Escut Ajuntament de Caldes d'Estrac
Oficina de Turisme de Caldes d'Estrac
Carrer La Riera, 54
08393 Caldes d´Estrac
Tel. 937 910 588
cdst.turisme@caldetes.cat
Enquesta de satisfacció

Horari:
De l'1 d'abril al 30 de setembre, de 9:00h a 14:00h de dimecres a diumenge. La resta de l'any la Fundació Palau ofereix atenció i informació turística de dimarts a diumenge de 10:30h a 14:00h i les tardes de dijous a dissabte de 17:00h a 19:00h. Dilluns tancat.


Logo Biosphere
Pujar al principi de la pàgina