Pancarta 07
Pancarta 02
Pancarta 08
Pancarta 01
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme

Cercador avançat
AGENDA
Diumenge, 12 de maig de 2013  -  6 h tarda
Concert solidari #6. Aires&danses, Santi Mirón, Viola de Gamba
A favor de l'associació El Somriure dels Nens

Obres de T. Hume, C.F. Abel, M. Marais i J.B.Forquery.
Santi Mirón i la seva viola oferiran un concert que ens traslladarà a un viatge musical al voltant dels  països i músiques més representatives i encantadores del barroc europeu.

concert luxEls diners recollits en aquest concert seran destinats íntegrament a l’associació catalana El Somriure dels Nens per a contribuir a la continuïtat del projecte d’escola a Balewa al Rajasthan. Escola creada per la mateixa associació El Somriure dels Nens i que malauradament corre el perill de desaparèixer en aquests moments per manca de suport i fons econòmic.

El concert l'organitza la Fundació Lux, un projecte solidari d’un grup d’apassionats per la música antiga. Dos grans objectius en dibuixen el seu tarannà: apropar la música dels segles XVII i XVIII al gran públic i, a la vegada, col·laborar amb entitats que desenvolupen tasques d’ajuda humanitària.

Anys d’estudi i d’experiència avalen la trajectòria dels músics que hi participen. LUX disposa del seu propi grup instrumental, essent una de les seves característiques la flexibilitat en quant al nombre d’integrants, podent oferir repertoris que van des de programes de concert  orquestrals, com de cambra o recitals “a solo” dels seu membres. El punt de partida és fer concerts molt acurats, basats en criteris històrics i musicològics, fent ús dels instruments per als quals el repertori havia estat creat. Concerts que transporten els oients a l’Europa esplendorosa de segles enrere, als salons on tocaven els grans genis de la història de la música occidental.

La recaptació de la venda d’entrades dels concerts organitzats per LUX és destinada a entitats socials amb una iniciativa concreta d’ajuda allà on sigui necessari. Per exemple, la construcció d’una escola, la creació d’un servei mèdic, etc.  La voluntat és servir d’eina a tot tipus d’entitat sense ànim de lucre per finançar els projectes que desenvolupen.

A més amés, LUX té la seva pròpia discogràfica solidària, on la venda dels CD del seu propi grup instrumental també col·labora en projectes socials. Ben aviat veuran la llum dos CD, un dedicat a la música de Johann Sebastian Bach, i un altre a la música espanyola dels segles XVI i XVII.

En definitiva, es vol oferir i reviure la meravellosa música antiga que ha arribat fins als nostres dies i, el que és més important, ajudar de manera directa i clara als que necessiten el suport de tots i cadascun de nosaltres.

L’ensemble de LUX es va presentar a Catalunya el mes de maig de l’any passat, amb dos concerts orquestrals amb música de Vivaldi i Telemann: un a l’Auditori de La Mercè de Girona i un altre a l’església de Sant Felip Neri de Barcelona, amb gran èxit de públic i crítica. Amb els diners recollits en aquest primer projecte musical de LUX ha estat possible la construcció i col·locació de plaques solars - i per tant, de disposar d’electricitat-, a l’escola del poblat de Baleba, a l’Índia, una escola creada per l’associació “El Somriure dels Nens”.

Lloc: Parròquia Santa Maria
Organitza: Fundació Lux a favor de l'associació El Somriure dels nens
Preu: Preu voluntari
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a TwitterAfegir l'acte al vostre calendari

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05