Pancarta 08
Pancarta 07
Pancarta 01
Pancarta 02
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme

Cercador avançat
AGENDA
Dissabte, 27 de març de 2021  -  12 h migdia
Presentació del llibre "Dones poetes de la Maresma"
A càrrec d'Emília Illamola i Queralt Morros

Dones Maresma"Dones poetes de la Maresma", títol de jugada deliberada, vol ser una publicació divulgativa que esdevingui una eina per descobrir veus desconegudes o per aprofundir en altres de més presents. Del 1900 al 2020, la recuperació d'una genealogia literària de les dones poetes precedents del nostre territori conviu dins del volum amb el present i el futur, una porta oberta per acostar-nos a les autores contemporànies.

El recull permet observar, a partir de la poesia i a través del relat que ens arriba gràcies a les poetes, els canvis experimentats en múltiples nivells al llarg d'un vast període temporal. Des de cada biografia, des de cada lligam, es projecta un mapa poètic ric i heterogeni que traspassa els límits de la comarca.

En la primera part del llibre, hi trobareu entrevistes a una selecció de catorze poetes excepcionals que ha donat la Maresma. En la segona, el gruix de poetes restants ordenades per dècades i encapçalades per una cronologia d'esdeveniments globals i comarcals enfocats especialment al món literari, però també al reconeixement de les dones en aquest àmbit. Aquesta estructura fa possible apropar-nos a les reflexions i als processos creatius de la mà de les autores, als trets diferenciadors i comuns, a la lectura individual de les veus i a la visió prolífica del conjunt.

Lloc: Fundació Palau
Adreça: La Riera, 54
Organitza: Fundació Palau i Voliana Edicions
Preu: Lliure
Tipus d'acte: Literatura
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a TwitterAfegir l'acte al vostre calendari

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05