Pancarta 02
Pancarta 01
Pancarta 07
Pancarta 08
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
Caldes d'Estrac acull una sessió interna de treball de l'Associació de Viles Termals de Catalunya en el marc de la bio-fira Aqua Calida
Durant la trobada, es va aprovar el pressupost anual de l'entitat i es van acordar diverses accions per a promocionar i posicionar el termalisme al territori català i europeu

Associació de Viles Termals de CatalunyaAssociació de Viles Termals de CatalunyaAssociació de Viles Termals de CatalunyaEn el marc de la bio-fira Aqua Calida, el passat divendres 3 de juny, Caldes d’Estrac va acollir una sessió interna de treball de l’Associació de Viles Termals de Catalunya amb la voluntat d’establir els principals objectius de l’entitat pels propers mesos. «Posicionar el caràcter i el valor de les aigües termals, promocionar els recursos turístics de les viles i defensar els interessos d’aquest sector clau han estat alguns dels propòsits acordats entre els diferents membres», explica l’alcalde Òscar Baró.

Inicialment, es va aprovar el pressupost anual i seguidament, es van concretar les dues primeres accions: la participació en la Fira Internacional del Turisme Termal, Salut i Benestar, que es celebrarà els dies 29 i 30 de setembre a Ourense, amb un estand promocional i en el programa de ponències del Congrés Internacional sobre Aigua i Salut. En els dos casos, l’objectiu serà donar a conèixer les viles termals i incrementar el seu posicionament dins de l’àmbit del termalisme. Durant la reunió, també es va acordar actualitzar el material gràfic i el banc d’imatges dels diferents municipis i es van posar sobre la taula futures accions, com dissenyar una ruta de viles termals catalanes, editar un catàleg de recursos termals de Catalunya amb un inventari dels actius termals existents, crear un club termal que permeti disposar d’un passaport de termalista o instaurar un dia commemoratiu per a portar a terme unes jornades de portes obertes i activitats gastronòmiques. Així mateix, es van tractar els darrers detalls organitzatius de l’estand promocional de l’Associació de Viles Termals de Catalunya a la bio-fira Aqua Calida de Caldes d'Estrac, on es va difondre informació i material gràfic sobre el termalisme català i es van sortejar diverses experiències termals a Caldes de Montbui i Caldes de Boí. En aquesta línia, l’empresa organitzadora de la bio-fira Aqua Calida, Kosmo Eventus, també va sortejar una experiència termal al Balneari de Caldes d’Estrac.

Què és l’Associació de Viles Termals de Catalunya?
Actualment, l’Associació de Viles Termals de Catalunya la conformen 16 municipis: Baix Pallars (Pallars Sobirà), Caldes de Malavella (La Selva), Caldes de Montbui (Vallès Oriental), Caldes d’Estrac (Maresme), El Vendrell (Baix Penedès), La Garriga (Vallès Oriental), Les (Vall d’Aran), Gandesa (Terra Alta), Montbrió del Camp (Baix Camp), Naut Aran (Vall d’Aran), Sant Climent Sescebes (Alt Empordà), Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès), Santa Coloma de Farners (La Selva), Sant Hilari Sacalm (La Selva), Vall de Boí (Alta Ribagorça) i Vallfogona de Riucorb (Conca de Barberà). L’entitat vol convertir-se en un espai comú de coneixement i treball entre els diferents municipis amb aigües termals i aconseguir un desenvolupament sostenible del termalisme a Catalunya. L’objectiu de la iniciativa és impulsar de forma coordinada els recursos existents, al voltant de les aigües minerals i termals, i potenciar-los amb actuacions de promoció i creixement turístic arreu del territori.

Per a més informació, es pot consultar el web oficial de l’Associació de Viles Termals de Catalunya.

Informació publicada el 10 de juny de 2022Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05