Pancarta 08
Pancarta 01
Pancarta 02
Pancarta 07
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme

Cercador avançat
AGENDA
Dissabte, 14 d'octubre de 2023  -  11 h matí (*també 15-10-2023)
PRESENTACIÓ DEL CENTRE D'ESTUDIS LOCALS ASTARACUM
Jornades Europees de Patrimoni

Un any més, la Fundació Palau és suma a la celebració de les Jornades Europees de Patrimoni (JEP), iniciativa del Consell d'Europa i la Comissió Europea que té lloc ininterrompudament a Catalunya des del 1991, amb l'objectiu d'apropar el patrimoni monumental de Catalunya a tota la ciutadania.

El lema de l'edició d'enguany, proposat pel Consell d'Europa, és "Patrimoni viu", fent referència a les pràctiques, els coneixements i les habilitats que es transmeten de generació en generació, i que actualment es continuen mantenint.

El lema "Patrimoni viu" vol donar l'oportunitat a les institucions, entitats i associacions que participem en les Jornades Europees de Patrimoni d'organitzar activitats que permetin fixar-nos més detingudament en el treball dut a terme pels guardians del nostre patrimoni.

11h La Fundació Palau acull la presentació del Centre d'Estudis Locals Astaracum que centra la seva activitat als municipis de Caldes d'Estrac, Sant Vicenç de Montalt i Sant Andreu de Llavaneres i que, com a col·lectiu, ja disposa d'algunes obres al carrer com les exposicions 'Del Balís al Túnel' i dos llibres sobre algunes cases amb interès de Sant Vicenç de Montalt.

12h Itinerari pels dos passejos dels Caldes d'Estrac des de la Riera del Gorg fins al Rial d'en Xenaica amb l'explicació dels principals edificis del recorregut i de les circumstàncies de cadascun.

15 d'octubre a les 12h
Visita guiada de la col·lecció permanent i de l'arxiu personal de Josep Palau i Fabre a càrrec de l´Anna Maluquer. L'exposició permanent s´inicia amb l´àmbit Un pare pintor i un fill poeta. Renovada completament el febrer del 2020, aquesta sala ofereix un recorregut per la trajectòria d´un pare pintor i d´un fill poeta. L´espai recull la col·lecció de Josep Palau Oller, el pare de Josep Palau i Fabre, que fou pintor, col·leccionista d´art, dissenyador de mobles i decorador. Va completar la col·lecció amb obres d´artistes com Joaquim Torres-García, donant així continuïtat a la tasca del seu pare. Aquesta sala incorpora el testimoni de la col·laboració de Palau i Fabre amb artistes com Albert Ràfols Casamada o la seva relació amb pintors com Antoni Tàpies i Joan Ponç, i amb els més actuals Miquel Barceló i Perejaume. A la sala Estimat Picasso es presenten un conjunt molt variat d´obres picassianes que Josep Palau i Fabre, al llarg de la seva vida, va anar adquirint o bé que va rebre de mans del mateix Picasso. Es poden contemplar obres d´èpoques i estils ben diversos, des dels inicis del pintor a l´escola de Belles Arts de Barcelona, la Llotja, fins als darrers anys de la seva vida. Destaquen els estudis acadèmics, el conjunt d´obra gràfica o bé un petit teatret que Picasso va fer per a la seva filla Maya. També es mostren alguns llibres dedicats per Picasso que contenen dibuixos i que testimonien la relació d´amistat entre els dos personatges. En acabat hi haurà una visita guiada a l'arxiu personal de Josep Palau i Fabre.

Entrada lliure. Cal inscripció prèvia al telèfon o mail de la Fundació Palau (93 791 35 93 o fp.info@fundaciopalau.cat)

Lloc: Fundació Palau
Adreça: La Riera, 54
Data: 14 d'octubre de 2023 fins al 15 d'octubre de 2023
Organitza: Fundació Palau
Preu: Gratuït
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a TwitterAfegir l'acte al vostre calendari

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05