TermalismeGastronomiaHistòria, art i cultura
Cobert amb tormenta
mín
màx
12°
Intervals de nuvolositat amb pluja
mín
màx
12°
Molt ennuvolat amb pluja escasa
mín
màx
12°
Dimarts 7Dimecres 8Dijous 9
TURISME
Banys termals

banys_termals

Antics Banys Termals
Els banys termals han estat al llarg de la història el principal atractiu de la vila. Des dels temps dels romans —que anomenaven el lloc Aquae Calidae— i, posteriorment, dels àrabs, les aigües de Caldes han atret gent de totes les èpoques i cultures per les seves característiques especialment indicades per a la salut.

El guariment de la princesa mora Fàtima, que va venir per prendre les aigües i es va casar amb un prohom de la vila, ha esdevingut una llegenda local molt popular.

Però el punt de referència històric més proper a la vila termal que avui coneixem data de l'any 1820, en què remodelaren els Banys Públics i Caldes d'Estrac es convertí en un establiment modern, de gran prestigi.

La inauguració del primer ferrocarril de la península, l'any 1848, entre Barcelona i Mataró, que arribà fins a Arenys de Mar només 9 anys més tard, va donar un notable impuls. Segons el Fons Històric Local, 72.026 viatgers varen utilitzar la nova línia l'any 1857. Dues dècades després, Caldes d'Estrac s'havia convertit en un dels centres d'estiueig més importants del país.


Els actuals Banys Termals
Situats al bell mig de la població, al costat de la plaça de la Vila, els banys termals daten del segle XIX i són els únics de titularitat pública de tot Catalunya.

Les aigües emergeixen d'una galeria subterrània a una temperatura de 38 graus centígrads. Per la seva composició i classificació són aigües mesotermals, bicarbonatades, clorurades, sòdiques, hipotòniques, de mineralització mitjana i de duresa molt tova.

Aquestes aigües estan especialment indicades per:

  • Afeccions reumàtiques o artrosi
  • Afeccions respiratòries
  • Afeccions de l'aparell locomotor
  • Seqüeles de traumatismes osteoarticulars
  • Calculosis úriques i oxàliques
  • Inflamacions cròniques en vies urinàries

dades de contacte

TEL.  937 912 605
info@balnearicaldetes.cat
www.balnearicaldetes.cat.

Oficina de Turisme de Caldes d'Estrac
Carrer La Riera, 54
08393 Caldes d´Estrac
Tel. 937 910 588
cdst.turisme@caldetes.catQR Enquesta satisfacció
Enquesta de satisfacció

Horari:
De l'1 d'abril al 30 de setembre, de 9:00h a 14:00h de dimecres a diumenge. La resta de l'any la Fundació Palau ofereix atenció i informació turística de dimarts a diumenge de 10:30h a 14:00h i les tardes de dijous a dissabte de 17:00h a 19:00h. Dilluns tancat.

Informació actualitzada Covid -19 i Viatges a Catalunya

Logo Biosphere