Pancarta 08
Pancarta 02
Pancarta 01
Pancarta 07
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
L'Ajuntament de Caldes d'Estrac impulsarà diverses actuacions de millora de la xarxa d'aigua potable per valor de 600.000 euros
Les actuacions es desenvoluparan a un nou tram del carrer Major, al carrer Església i al carrer de la Mercè, així com s'instal·laran elements reductors de pressió a diversos punts del municipi

AiguaAiguaAmb la voluntat d’actuar amb immediatesa sobre la xarxa d’aigua potable del municipi, l’Ajuntament de Caldes d'Estrac treballa en diverses actuacions de millora per valor de 600.000 euros. Durant els propers mesos, la voluntat és continuar substituint trams de canonades de fibrociment del poble, com s’ha fet aquest estiu al carrer Major, ja que aquestes han finalitzat amb escreix la seva vida útil.

En aquest sentit, per a fer front als costos de les actuacions, el consistori caldenc va demanar un préstec per valor de 600.000 euros amb unes condicions preferents canalitzat per la Diputació de Barcelona i amb un termini de pagament de deu anys que inclou una carència d’un any. També, en el marc de les ajudes europees NextGenerationEU, gestionades per la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament va sol·licitar una subvenció que podria cobrir fins al 80% del cost de les actuacions.

La setmana passada, el consistori caldenc va rebre una notificació de la Generalitat de Catalunya on es denegava la subvenció per falta de documentació. Immediatament, els serveis tècnics municipals es van posar a treballar per a presentar un recurs de reposició per tal d’intentar que la petició de la subvenció feta per part del consistori caldenc sigui acceptada. Properament, des de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac, es proporcionaran més dades sobre aquest important assumpte.

L’equip de govern caldenc manifesta que les intervencions de millora de la xarxa d’aigua potable es portaran a terme es rebi o no la subvenció amb fons europeus i afirma que es tracta d’una actuació gairebé sense precedents, que donarà solució a un problema que fa molts anys que no s’aborda i que s’ha pogut engegar després de reduir notablement l’endeutament, de l’any 2016 que se situava al 99,3% a l’any 2022 que es troba per sota del 40%. El projecte de millora de la xarxa d'aigua potable avança que les actuacions es desenvoluparan a un nou tram del carrer Major, al carrer Església i al carrer de la Mercè, així com s’instal·laran elements reductors de pressió a diversos punts del municipi.

Informació publicada el 7 de novembre de 2022Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05