Pancarta 01
Pancarta 02
Pancarta 07
Pancarta 08
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
Restriccions d'abastament d´aigua
Caldes d´Estrac aprova un BAN on s´especifiquen totes les mesures adoptades a causa de la sequera que afecta la comarca

Agbar restriccionsL'Ajuntament de Caldes d'Estrac informa que, en compliment amb les mesures adoptades per la Generalitat de Catalunya a causa de la sequera que afecta la comarca, s'estableixen una sèrie de limitacions pel que fa al consum d´aigua. El govern de Catalunya va aprovar l'estat d'excepcionalitat el passat 28 de febrer i, en aquesta situació, és necessari prendre mesures urgents per garantir l'abastament d'aigua i reduir el consum en aquells usos no prioritaris.

Per aquesta raó, s'ha aprovat un BAN amb les mesures que s'aplicaran durant aquesta fase d'alerta. Entre les restriccions adoptades, destaquen la prohibició de regar jardins, horts i camps, excepte en alguns casos. També s'estableix una limitació en l'ús d'aigua per part de la indústria i els serveis, amb la finalitat de garantir l'abastament a la població.

En concret, els volums totals d'aigua que entrin al dipòsit municipal per a l'abastament de la població no superaran els 230 litres per habitant i dia, incloent-hi les activitats econòmiques i comercials. Així mateix, es prohibeix regar zones verdes i jardins públics i privats, llevat de casos excepcionals. En aquest sentit, es permet el reg de supervivència d'arbres o plantes, el qual ha de realitzar-se amb la mínima quantitat d'aigua indispensable, de 20 a 8 h, i només mitjançant reg gota a gota o regadora.

Cal destacar que el reg de gespa queda prohibit en tots els casos, excepte en superfícies destinades a la pràctica federada de l'esport, on es pot mantenir en les quantitats mínimes necessàries per permetre-la, sense superar la dotació màxima de 450 m3/ha/mes i complint la resta de limitacions que estableixi l'ens local. Aquesta prohibició no s'aplica en casos de reg amb aigües de pluja recollides en teulades ni al reg amb aigües regenerades procedents de depuradora.

Aquestes i altres restriccions queden recollides al BAN que podeu consultar aquí.

Des de l'Ajuntament de Caldes d'Estrac fa temps que s’utilitza aigua freàtica pel reg de l'arbrat i les jardineres, com a mesura preventiva. A més, les dutxes de les platges es mantenen tancades. Des del consistori recorden la importància de col·laborar i fan una crida a la responsabilitat ciutadana perquè tothom redueixi del consum d'aigua i eviti pràctiques que puguin agreujar la situació de sequera que estem patint.

Informació publicada el 3 de març de 2023Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05