AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05
El Parc Mossèn Jacint Verdaguer ja forma part del Festival de Santa Florentina després de que el passat divendres 17 i dissabte 18 de juliol, es convertís en el principal escenari de la representació de l’òpera Carmen . La funció va resultar un èxit. En total, unes 450 persones van assistir a les dues representacions que es van fer.
Un repte que era difícil, ja que la posada en escena de l’obra va requerir d’una logística important: trenta músics, deu cantants i un equip d’una setantena de persones treballant fins al darrer dels detalls per acomplir amb les expectatives del públic. Després d’un treball intens, i un cop finalitzada la representació, Diego Marín Etxebarria, director i director artístic de l’obra, posa en comú les primeres conclusions de l’acte.
Quina ha estat la vostra aportació?
En aquesta edició hem volgut portar al públic una versió actualitzada de Carmen. Fugint de l’espectacle que tothom té al cap, ens trobem amb personatges que podrien ser persones d’avui dia, per exemple Carmen és una cambrera d’un bar. D’altra banda hem escollit una versió de cambra per només 30 músics realitzada per un autor americà.
I arribat el moment de l’actuació...
En sortir a l’escenari, tots els actors i músics ho han donat tot. Es tracta de joves intèrprets plens de passió i així ho van demostrar a les dues representacions.
I després de tot aquest treball, quina valoració li ha arribat del públic?
Hem tingut un feedback molt positiu, molta gent va venir darrera de l’escenari, després de l’òpera, per felicitar-nos per la qualitat de l’actuació.
Què en pensa d’un festival com el de Santa Florentina?
Son iniciatives com aquestes les que mantenen viva la música, traspassant els teatres i provocant una trobada més propera entre els intèrprets i el públic. Amb mitjans més modestos, sí, però amb una proximitat que generalment no es pot aconseguir.