Pancarta 02
Pancarta 07
Pancarta 08
Pancarta 01
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme

Cercador avançat
AGENDA
Dijous, 6 de juliol de 2023  -  2/4 de 8 tarda
Anatomia d'un desig
un espectacle de Fèlix Pons

Un espectacle de Fèlix Pons a partir de la vida i obra de Pablo Picasso i Dora Maar amb Melisa Fernández Salvatierra, Marc Tarrida Aribau i Jordi Busquets Rovira

En el 50è aniversari de la mort de Picasso i el 20è de la Fundació Palau —amb una important col·lecció de peces de l´artista—, volem donar a conèixer una faceta menys explorada de l´artista: l´escriptura. El desig atrapat per la cua és un text escrit l'any 1941, en plena Segona Guerra Mundial. D'estètica surrealista i fortament inspirada per l´Ubú rei d´Alfred Jarry, l´obra adquireix un valor simbòlic pel context de la seva primera lectura en públic: l´any 1944, amb els soldats nazis ocupant París. La lectura dramatitzada de l´obra que en van fer un grup d´intel·lectuals i amics de Picasso va suposar un crit de llibertat, un acte de resistència i una reivindicació de l´acte poètic en un moment d´escassetat, repressió i lluita contra el feixisme. Picasso ens parla de com satisfer els nostres desigs més elementals en moments de guerra, però l´obra també és una reflexió sobre allò que ens fa humans: els esforços per perseguir els nostres anhels i les seves conseqüències. L´actor, director i artista Fèlix Pons parteix d´aquest text de Picasso per crear Anatomia d´un desig, estrenada al Museu Picasso de Barcelona. Dos actors i un músic condueixen una conferència performàtica que estableix una cartografia dels principals fets, personatges i influències al voltant de la creació d´El desig atrapat per la cua. Ens submergim en el moment personal i artístic de Picasso, en els anys precedents i posteriors a l'escriptura de l´obra, i resseguim l'enigmàtica figura de Dora Maar, pintora i fotògrafa surrealista, que manté una relació amb Picasso durant aquells anys.

 

Amb el suport del Museu Picasso, en el marc de les activitats del 60è aniversari del museu i el 50è aniversari de la mort de Picasso:

Lloc: Sala Cultural
Organitza: Fundació Palau i Museu picaso
Preu: 5 €
Tipus d'acte: Exposició, Teatre
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a TwitterAfegir l'acte al vostre calendari

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05