Obrir/tancar menú

Ajuntament de Caldes d'Estrac

Fundació Palau-Picasso
Obrir/tancar menú lateral
 • La Fundació Palau es va inaugurar al mes de maig de l´any 2003 i té com a vocació conservar, exhibir i difondre el fons artístic i documental de Josep Palau i Fabre.

  Josep Palau i Fabre es considera un dels especialistes més prestigiosos en l´àmbit mundial sobre la vida i l´obra de Pablo Picasso, del qual també era amic personal.

  Poeta, dramaturg, contista i assagista, és una de les grans personalitats de la literatura catalana dels nostres temps i ha connectat la cultura catalana amb els corrents artístics més importants del segle xx gràcies a la seva relació amb personalitats com ara Picasso, Artaud, Octavio Paz, Cocteau, Lorca, etc.

  La Fundació Palau exhibeix de forma permanent una part del seu fons artístic, del qual destaca sobretot una sala dedicada íntegrament a Picasso en la qual, a més de contemplar la creació del geni amb tècniques diferents, podem comprovar també la relació d´amistat que tots dos van mantenir durant molts anys.

  Forma part també de la col·lecció permanent una gran sala que abasta tot l´espectre de l´art català del segle xx, així com una sala dedicada a artistes contemporanis.

  La Fundació Palau integra, a més, un important fons documental i bibliogràfic sobre Picasso i l'art i la literatura catalanes del segle XX, destinat tant a públic nacional com internacional, i organitza exposicions temporals, conferències i altres manifestacions culturals al voltant de qualsevol de les diferents variants de la creació artística, sigui en el terreny plàstic, teatral o poètic.

 • josep palau i fabre

 
Versió per imprimir
Pujar al principi de la pàgina