Pancarta 02
Pancarta 01
Pancarta 08
Pancarta 07
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
Les darreres pluges permeten sortir de l'emergència i tornar a l'excepcionalitat del consum d'aigua
La Generalitat ja ho ha acordat. La mesura afecta 202 municipis, Caldes inclòs. Més de 6 milions de persones.

La Comissió Interdepartamental de Sequera (CIS) ha acordat tornar a l’escenari d’excepcionalitat en l’àmbit Ter-Llobregat, arran de la recuperació de les reserves a causa de les pluges de les darreres setmanes. Actualment, el nivell en els embassaments se situa al 25,4%, amb 154 hm³, amb una tendència creixent arran de les pluges i el desgel. Cal recordar, que al mes de març era del 15%.

Segons els càlculs de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), atenent el nivell de reserves actuals i les previsions de consum, aquesta situació es podrà mantenir fins a finals de 2024, encara que a partir d’ara no torni a ploure, tot i que la previsió és que efectivament plogui més ara i a la tardor.

Mesures excepcionalitat

La situació d’excepcionalitat permetrà disposar d’una dotació d’aigua per habitant i dia de 230 litres (en la situació d’emergència era de 200 litres). Així mateix, i pel que fa al cas de Caldes, es mantenen les mesures d’estalvi següents:

-Reducció del consum d’aigua en els usos recreatius (15% en usos assimilables a urbans i 50% en reg).
-Prohibit l’ús d’aigua per al reg de jardins i zones verdes de caràcter públic o privat (excepte el reg de supervivència d’arbres o plantes que es farà gota o a gota o en regadora). S’admet el reg municipal amb aigües freàtiques únicament en cas que no suposi una reducció de la disponibilitat d’aigua per a l’abastament domiciliari.
-Queda prohibit el reg de gespa en tots els casos, excepte en superfícies destinades a pràctica federada d’esport, o aquell reg que es faci reutilitzant aigües de pluja recollides de les teulades o bé aigua regenerada de les depuradores.
-Es prohibeix la neteja de carrers, clavegueram, paviments, façanes o edificis amb aigua potable.
-Igualment, no es permet l’ompliment de piscines privades d’ús individual o unifamiliar, ni les que no tinguin sistemes de recirculació d’aigua. Les que sí en tinguin, ho han de fer en les quantitats mínimes indispensables per garantir la qualitat sanitària de l'aigua.
-Altres mesures són les de permetre la neteja de vehicles només en els establiments autoritzats i la prohibició de l’ompliment total o parcial de fonts ornamentals, llacs artificials i altres elements d’ús estètic de l’aigua, entre altres.

L’Ajuntament anirà informant de qualsevol nova incidència que es  produeixi en relació amb aquesta qüestió.

Sequera

Informació publicada el 14 de maig de 2024Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05