Obrir/tancar menú

Ajuntament de Caldes d'Estrac

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
L'Estat refarà les platges entre Arenys i Llavaneres
Encarrega la redacció del projecte tècnic que inclourà espigons.

Així es va acordar a la reunió convocada per la Subdelegada del Govern de l’Estat a Barcelona, Pepin Beltran, amb assistència dels alcaldes dels quatre municipis afectats, Aleix Neira de Sant Andreu de Llavaneres, Javier Sandoval de Sant Vicenç del Montalt, Estanis Fors d’Arenys de Mar i Albert Batlle de Caldes d’Estrac, amb presència també del Delegat de Costes de l’Estat a Catalunya, Diego Fernàndez.

En el decurs de la reunió que fa uns mesos havia demanat l’alcalde caldenc, es va fer un repàs històric de l’evolució de la platja al llarg del temps, es va constatar que l’aportació de sorra que es va fer ara fa just 30 anys (1994) no s’ha consolidat i que per força, ara cal actuar perquè aquest tram de costa disposi de les platges que sempre havia tingut que a més, també són necessàries per a la protecció d’infraestructures (com la via del tren o passejos) i equipaments o habitatges.

La Subdelegada va explicar que ja s’han redactat els Plecs de Condicions per redactar el projecte tècnic que haurà de concretar l’abast de les obres, tot dient que segur inclouran aportació de sorra i també els elements de defensa (espigons) en la quantitat i estructura que tècnicament es considerin necessaris.

Igualment, i a preguntes dels alcaldes, la Subdelegada va confirmar el compromís del Ministeri de fer-se càrrec del cost de la intervenció, tant del projecte, com de la seva execució, un cop s’hagi consensuat amb tots els municipis implicats el seu contingut exacte.

També a requeriment dels alcaldes es va determinar que el termini per redactar el projecte serà de més o menys un any, i que després -i molt important- s’haurà de concretar la Declaració d’Impacte Ambiental que haurà d’assegurar la mínima o nul·la afectació de l’entorn ecològic (dos anys de termini) per poder finalment executar les obres en un horitzó de tres a quatre anys.

A la sortida de la reunió, l’alcalde s’ha mostrat esperançat i il·lusionat: “Per primera vegada en molts anys els ajuntaments i el ministeri anem a una i hi ha compromisos concrets sobre la taula, més enllà de les presentacions i proclames que fins ara hem presenciat. De fet, la proposta genèrica es coneix des de 2014, però ara s’aposta per corregir-la on calgui perquè no afecti l’entorn marí i perquè serveixi per retornar la configuració de la platja, en el cas de Caldes, a la d’espigons amb caletes que havia tingut”

Això no obstant, caldrà veure com s’enllesteix el projecte per comprovar que sigui així. Llavors serà el moment en què Caldes haurà de confirmar el seu suport i compromís amb l’actuació que finalment es determini. Mentrestant, seguirem atents a l’evolució dels esdeveniments – conclou Batlle.

Platges sorra

A baix, d’esquerra a dreta, Estanis Fors (AdM), Alex Neira (SALL), Pepin Beltran (Subdelegada), Albert Batlle (CdE) i Javier Sandoval (SVM). A dalt, Diego Fernàndez (Costes Estat) i Ana Castañeda (Cap Obres, Costes Estat).

Publicació 08.07.2024
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Pujar al principi de la pàgina