Obrir/tancar menú

Ajuntament de Caldes d'Estrac

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Millores a la platja de les Barques
Acord per retirar les restes de la llanxa malmesa

No ha estat fàcil per l’enrevessat dels tràmits administratius i legals que s’havien de fer, però finalment el Govern ha arribat a un acord amb l’entitat Salvacat (Associació de Voluntaris de Salvament Marítim) perquè es faci càrrec de l’embarcació i la retiri de la platja de les Barques, lloc on ha estat, fent-se malbé i sense ús, durant els darrers anys.

L’embarcació va ser comprada l’any 1996 per la Diputació de Barcelona i cedida a l’Ajuntament. El seu cost va ser de 29.236€. La Creu Roja la va utilitzar fins el 2012, data en què es va declarar no apta pel servei i es va fondejar al Port Balís on va romandre fins a 2016, en què va ser traslladada, a petició municipal, per l’entitat, als seus tallers d’Arenys de Munt per veure de recuperar-la, atès el deplorable estat en el qual es trobava.

Després, la situació es va complicar per manca d’acord, ja que l’Ajuntament no va voler assumir el cost de la reparació i pupil·latge de l’embarcació, desacord que desembocà en què, a finals de 2022, es va retornar a la platja de Caldes, on avui encara es troba, fent-se encara més malbé, si és que això és possible.

Fa unes setmanes, el Govern ha recuperat el fil de la història per tal de fer possible una eventual recuperació o, si escau, la seva retirada o desguàs. Les converses amb Salvacat s’han concretat finalment amb l’acord pel traspàs del que queda de la llanxa perquè l’entitat provi de recuperar-la. El preu s’ha fixat en l’equivalent als costos no pagats per l’Ajuntament durant aquests anys (més de 3.000 €, pupil·latge a part) i en la seva retirada de la platja de les Barques.

llanxa

Publicació 18.07.2024
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Pujar al principi de la pàgina