Obrir/tancar menú

Ajuntament de Caldes d'Estrac

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Caldes es vesteix de festa: s'acosta la Festa Major!
El programa proposa un viatge per la tradició, la música i l'alegria de la vila en una setmana plena d'activitats per a grans i petits.

El mes de setembre a Caldes d’Estrac és sinònim de celebració, i aquest any no serà una excepció. La Festa Major, que tindrà lloc del 6 al 8 de setembre, és l’ocasió perfecta per retrobar-se amb la tradició, la música, el foc i l'esperit de la vila. Tot i que el gruix d’activitats serà de divendres 6 a diumenge 8 de setembre, les propostes comencen el 24 d’agost i acaben el 14 de setembre. Descarrega’t el programa.

Tres dies plens d’activitats

Els plats forts començaran el dissabte 6 de setembre, amb el tradicional Pregó de Festa Major a les 20 h a la plaça de la Vila. Aquest any, anirà càrrec de l’Associació Cultural Camí Ral 39. Després, les persones assistents podran gaudir d’un sopar popular, on cadascú podrà portar la seva beguda i menjar, i un bingo musical. Per participar-hi cal inscriure's en aquest enllaç.

La nit continuarà amb el "cantautot" Miquel del Roig a les 23:30 h, que oferirà una selecció de cançons populars i adaptacions contemporànies guitarra en mà. La jornada es tancarà amb el ritme vibrant de La Tribut FM, un grup de versions que farà ballar tothom fins a la matinada.

Dissabte 7 començarà refrescant, amb una gimcana i jocs d’aigua a la platja de les Barques, a partir de les 11 h, de la mà de la Creu Roja. A la tarda, la Cercavila de gegants recorrerà els carrers del municipi, amb la participació de diverses colles geganteres que tancaran la diada amb una ballada conjunta a la plaça de les Barques. A la nit, l'Esplanada de Can Muntanyà serà l'escenari del Ball de Festa Major amb l’Orquestra Gira-Sol, seguit d'una sessió de DJ per als més joves.

El diumenge 8 està dedicat a les tradicions més arrelades de la vila. A les 11 h, la Parròquia Santa Maria acollirà la Missa Solemne, seguida de l’Ofrena Floral a la Mare de Déu del Remei. Més tard, a la plaça de la Vila, es podrà gaudir de l’Exhibició del Ball de Gitanes, que torna enguany amb molta força i amb les propostes del Vallès i el Maresme. L'ambient festiu continuarà amb un vermut i l’espectacle infantil “Antipasti", al Parc Joan Maragall. La jornada acabarà amb el concert de gala de l'Orquestra Pensylvania a les 19 h, i a les 22 h, el Correfoc prendrà el protagonisme. Enguany se celebra el 40è aniversari del Correfoc de Caldes d’Estrac.

Altres activitats de la Festa Major

La setmana de festes també inclourà una mostra de bonsais, una trobada de jazz, i diverses activitats esportives i culturals que faran gaudir tothom. A més, coincidirà amb la Diada Nacional de Catalunya, l’11 de setembre, on tindrà lloc la tradicional recepció i ofrena floral.

L’alcalde Albert Batlle fa una crida a tots els caldencs i caldenques a participar en aquesta festa amb intensitat i respecte. “Aquesta és una festa per gaudir amb llibertat, on el respecte i la responsabilitat són les claus per assegurar que tothom pugui gaudir de l’esdeveniment de manera segura i divertida”, destaca l’alcalde.

El cartell d'engunay

El disseny del cartell de la Festa Major homenatjant a l’Associació cultural Camí Ral 39, enguany l'ha elaborat el dissenyador i pare de l'Escola Sagrada Família, Albert Navarro https://www.albertnavarro.cat/ . Tal i com afirma el propi autor: " pretès que fos sobretot musical, a més de dinàmic, amb molta llum, estiuenc i a prop del mar! He optat pel recurs de la il·lustració, per arribar a totes les franges d’edat, omplint de picades d’ullet la imatge principal, per provocar somriures i convidar a la Festa!"

El cartell el protagonitzen músics que fan referència a dos dels festivals emblemàtics que organitza l’entitat; el Festival de Jazz i el “Som Indígenes”, i els seus orígens: Cultura i verdura. A més, veureu representats altres elements que composen la programació: els Gegants de Caldes, la Colla de Diables i el 40è aniversari del 1r correfoc, a més d’insinuar espais patrimonials reconeixibles de la vila. Tot el conjunt vol reflectir color, ritme i diversió assegurada per a tothom. L'Albert desitja "haver col·laborat així a què la celebració de la Festa Major de Caldes d’Estrac 2024 atregui a molt de públic i sigui ben sonada!".

Cartell FM 2024

Programa 1 FM 2024

Programa 2 FM 2024

Festa Major

Festa Major

Fitxer: Programa_desplegable_2024_definitiu__1_.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 1.2 MB

Publicació 02.08.2024
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Pujar al principi de la pàgina