Obrir/tancar menú

Ajuntament de Caldes d'Estrac

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Comunicat oficial sobre la situació del 'Kalima'
El govern municipal publica aquest comunicat per tal d'aclarir i aportar informació veraç en relació a un escrit fet públic sobre la situació de l'Hotel Kalima.

A la vista del document fet públic per VSM que s’ha difós per les xarxes socials i també entre el veïnat de Caldes d’Estrac, i a la vista de la gran quantitat d’incorreccions i, sobretot, mancances que s’hi contenen, el govern municipal fa públics els següents aclariments:

PRIMER. La qualificació de “jardí privat” de la part sense edificar de la finca del Passeig de les Moreres 7 “Hostal Kalima” és vigent des del Pla General de 1984, si bé durant un primer temps es va tolerar un tancat de vidre preexistent que després es va enderrocar. Durant els darrers quaranta anys aquesta condició no s’ha modificat.

SEGON. Quan la signant del document fet públic afirma que ho desconeixia, no és cert. Ho sabia i ho sap la propietat de la finca que li ha llogat la instal·lació, i ho sabia i ho sap ella, perquè així se li va comunicar des de l’Ajuntament quan ho va preguntar l’any 2022 (veure clàusula 11 d’aquest comunicat).

TERCER. Igualment, la signant coneix que no és permesa l’activitat de bar-restaurant a tota la Zona 16 del Pla General (els dos passejos), ni tampoc la col·locació de taules i cadires al jardí, perquè quan a l’abril de 2023 va demanar permís, l’Ajuntament, per decret de l’alcalde, Òscar Baró, el 10.05.2023, li va denegar, com, de fet, ja s’havia denegat en anys anteriors a peticionaris diferents. Per tant, demostra mala fe col·locant ara taules i cadires malgrat la prohibició i falta a la veritat quan diu que no ho sabia.

QUART. La signant manipula i desinforma quan barreja conceptes diferents com celebracions, activitats, catalogació i interès públic, quan en realitat, el que es pretén és un negoci privat. Una cosa és parlar de celebracions puntuals que es regeixen per la seva normativa, que és la mateixa per a tothom, i una altra és muntar un bar-restaurant en un jardí privat, servint menús del dia i plats freds i calents, sense la corresponent llicència d’activitat i, per tant, sense les mínimes garanties urbanístiques, sanitàries i de seguretat exigibles.

CINQUÈ. També es genera confusió informativa quan es barreja les queixes veïnals derivades de celebracions que ha efectuat sense autorització (Generalitat i Ajuntament), amb el bon fer de la Policia Local que s’ha limitat a complir amb la seva obligació amb paciència i professionalitat, no fent cas dels seus insults i provocacions.

SISÈ. És en l’exercici d’aquesta feina que la Policia Local va aixecar acta de la posada en marxa del negoci de bar-restaurant al jardí el passat 30 de juliol, constatant que la titular no disposava de cap autorització que l’habiliti per fer-ho.

SETÈ. El 9 d’agost, l’Ajuntament, per decret signat per l’alcalde Albert Batlle, ha emès notificació en què es reitera la vigència de la prohibició de l’any passat i es requereix cessi l’activitat il·legal que s’està portant a terme, tot concedint el preceptiu període per al·legar el que cregui convenient.

VUITÈ. No és correcte incorporar passatges d’una conversa distesa, i molt menys que els citi manipulant-los al seu favor. La referència a l’antic Kalima, va ser feta per explicar que el tancat de vidre era preexistent al Pla General i que tothom sabia -també la propietat- que ni era legal, ni legalitzable, tal i com es va comprovar el 2003 quan es fan fer les obres de l’actual edifici, destinat, cal insistir-hi, a “Hostal-Pensió”.

NOVÈ. Tampoc és encertada la seva auto-comparació amb l’hotel Colon. Cal recordar que en el seu dia, l’Ajuntament va tramitar el corresponent expedient de descatalogació que va ser tramitat i aprovat per la Generalitat i només llavors es va derruir l’hotel. Altra cosa és l’opinió que aquest fet li pugui merèixer. 

DESÈ. No consta que la redactora de l’escrit publicat hagués demanat cap rectificació a l’Ajuntament ni organitzat cap campanya de suport a la prohibició de posar taules i cadires que va rebre el maig de 2023. Per què aleshores no i ara sí?

ONZÈ. En relació a la tramitació feta fins ara, a continuació es detallen alguns punts aclaridors i que l’escrit publicat obvia intencionadament: 

 

1-   El 14.05.2022, la signant, va demanar informació sobre les activitats que es podien portar terme a l’Hostal-Pensió i se li va contestar en temps i forma, explicant els usos permesos i els prohibits, entre els quals el de bar restaurant, vigent des del PGOU del 1984, com bé saben tots els caldencs i els qui en els  darrers anys han gestionat o s’han interessat pel KALIMA. 

2-   Tal com ja s’ha dit, el 17.04.2023 va demanar permís per instal·lar taules i cadires al jardí i l’Ajuntament, el 10.05.2023, per decret signat per l’alcalde Òscar Baró, va denegar l’autorització per les raons abans esmentades. 

3-   El 13.11.2023, a petició seva, l’Ajuntament li va remetre un extens informe tècnic i jurídic on es reiteraven les condicions urbanístiques i d’usos de la finca. 

4-   El 12.03.2024 es va demanar llicència d’obres de reforma interior per l’activitat de pensió de dues estrelles (cap referència a bar-restaurant) que l’Ajuntament va concedir. Recentment, en una inspecció rutinària, s’ha descobert que s’han executat més obres de les demanades.

5-   El 5.07.2024 es va comunicar l’inici d’una nova activitat diferent a la de pensió, la de coworking i/o coliving (sense bar-restaurant obert a l’exterior) just el dia abans de la seva Festa d’Inauguració que, malgrat expressa prohibició per manca d’autorització, es va celebrar igualment. Aquesta nova activitat, possiblement compatible amb l’actual d’Hostal-Pensió, en cap cas permet obrir un bar restaurant a la planta baixa i jardí.

6-   El passat 16 de juliol de 2024, es va convocar una reunió a l’Ajuntament per comentar aquestes qüestions i es va deixar clara la normativa vigent. Aquests punts i la constatació del correcte procedir dels serveis municipals es va reiterar el passat 5 d’agost en una nova reunió que sembla no ha servit de gaire. 

 

DOTZÈ. A la vista de totes aquestes consideracions, queda clar que l’escrit de referència no es cenyeix a la realitat ni a la veritat, i s’actua de mala fe pretenent alterar, en benefici propi, la qualificació urbanística de tot l’entorn marítim de Caldes. Per això, s’ha traslladat l’escrit publicat al Departament Jurídic perquè actuï en conseqüència, en defensa de l’honorabilitat i bon comportament del personal de l’Ajuntament citat, acusat de mala praxis i injuriat, per part de la redactora de l’escrit, des dels serves tècnics als administratius, passant per la Policia Local i els representants polítics.

TRETZÈ I ÚLTIM. Demanem disculpes a totes aquelles persones i entitats del poble que, portades sens dubte per la seva bona fe, hagin pogut creure’s el relat fals i tendenciós de l’escrit publicat. Ens posem a la seva disposició per, si ho consideren convenient, explicar-los tots els detalls de la situació.

Hostal Kalima

Publicació 10.08.2024
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Pujar al principi de la pàgina