Obrir/tancar menú

Ajuntament de Caldes d'Estrac

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Ofrena floral en homenatge a Lluís Companys
Serà aquest dimarts 15 d'octubre a les 10 h davant del cementiri municipal.

Coincidint amb el 84è aniversari de la seva mort, aquest dimarts, 15 d’octubre, l’Ajuntament retrà homenatge públic al president Lluís Companys. L’acte tindrà lloc a les 10 h al monument que Caldes l’hi ha dedicat, situat davant del cementiri municipal.

L’homenatge amb la presència de representants de l’Ajuntament i entitats municipals que, amb la seva ofrena, recordaran i enaltiran la seva figura.

Lluís Companys (1881-1940) va ser President de la Generalitat de Catalunya en dues ocasions entre els anys 1934 i 1940, durant la Segona República Espanyola i la Guerra Civil. Fervent defensor de la independència de Catalunya, va liderar el govern autònom en ple conflicte bèl·lic i en un moment en què les tensions polítiques i socials eren molt altes. Va morir afusellat pel règim franquista el 15 d’octubre de 1940, convertint-se així en una figura que encarna la lluita del poble català per la seva llibertat.

Tots els governs dels països que van intervenir en la detenció i posterior assassinat del President, que residia a París i el van matar a Montjuïc (Barcelona), han presentat amb posterioritat les seves disculpes al poble català, excepte el govern espanyol que encara no ho ha fet, malgrat que se li hagi requerit en múltiples ocasions.

Ofrena Lluís Companys

Publicació 10.10.2024
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Pujar al principi de la pàgina