Pancarta 08
Pancarta 07
Pancarta 01
Pancarta 02
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
Ofensiva per aconseguir la millor qualitat de les platges
Amb l'arribada del bon temps i la proximitat de l'estiu, s'incrementen les actuacions. La dels Tres Micos obté la Bandera Blava per setè any consecutiu.

La Bandera Blava és un distintiu internacional que reconeix la qualitat de les platges i que es basa en la gestió que se’n fa i en l’acompliment d’uns determinats índex de qualitat que valoren l’accessibilitat, sanitat, neteja, seguretat, divulgació i informació a l’usuari.

Enguany, a més de l’impuls a la neteja de la sorra que inclou la seva garbellada, s’ha millorat els accessos reparant les passarel·les,  s’ha regenerat tota la flora adjacent i s’ha rehabilitat tots els espais que completen la zona de sorra i aigua de mar. A més, s’han completat els punts verds de reciclatge, amb la incorporació de nous contenidors selectius i reposant els que estaven malmesos.


Neteja profunda

Sens dubte aquest és un dels aspectes més fonamentals per aconseguir l’òptima qualitat de les platges. Amb el canvi d’empresa concessionària i la incorporació de nova maquinària s’aconsegueix que la qualitat higiènica de la sorra i el seu aspecte millori considerablement. La neteja manual diària, buidant papereres i contenidors, a més del manteniment i neteja de la zona de dutxes, completa l’esforç que hi dedica l’Ajuntament, amb el suport també dels titulars de les concessions en el seus respectius àmbits d’influència.

La màquina garbelladora que cada dia trilla la sorra de les platges permet recuperar tots els residus que s’hi han dipositat i garanteix la seva netedat fins als 20-25 cm de profunditat. El personal de neteja completa la feina, retirant els residus més voluminosos i cuidant que l’entorn i els accessos es mantinguin en la millor disponibilitat possible.


Òptima qualitat de l’aigua de bany

Entre els requisits per poder optar al distintiu Bandera Blava destaca l'obligatorietat de disposar d'informació actualitzada de la qualitat de l'aigua de bany, realitzar activitats relacionades amb la informació i educació ambiental, garantir la neteja i la recollida selectiva de residus, donar un servei professional de salvament i socorrisme i que la platja estigui adaptada per a persones amb mobilitat reduïda, entre altres.

Quant a la qualitat de l’aigua de bany, l’estudi realitzat per l’Agència Catalana de l’Aigua durant l’estiu de l’any 2013 (de juliol a setembre) a la Platja de la Riera (coneguda popularment com la del Bassiot) i a la Platja dels Tres Micos dóna com a resultat la màxima qualificació de l’aigua en tot el litoral caldenc. En l’argot d’aquest estudi, l’aigua de les platges és “molt bona”, amb una màxima transparència sense cap presència de residus sòlids, ni escumes, ni fitoplànctons, ni restes vegetals. La presència de meduses durant l’estiu passat va ser tan sols d’un 2%, un valor gairebé inapreciable, segons aquest informe.


Netejar més, embrutar menys

No obstant el que s’està fent, cal recordar sempre aquest màxima. Només amb la col•laboració de tots els usuaris es pot fer possible que les platges de Caldes estiguin sempre en la bona condició d’ús i de comoditat que tothom desitjaria. Fer un bon us de les instal•lacions i actuar amb respecte a l’entorn i el medi ambient, segur que hi ajudarà, i força.

Informació publicada el 5 de juny de 2014Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05