Pancarta 01
Pancarta 02
Pancarta 08
Pancarta 07
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
Correfoc: 30 anys cremant a Caldes
A pocs dies de sortir al carrer i donar vida al Correfoc, tot son preparatius, trucades i tasques d´última hora. Un any més, però aquest en especial pel fet de que el Correfoc arriba al 30è aniversari, la Colla de Diables d´Estrac farà trontollar la vila per recordar aquell lema que s´anuncia a una de les parets del municipi: “no deixeu que es refredi l´aigua”

I què tindrà d´especial el correfoc d´enguany? Els membres de la Colla Diables d´Estrac no volen revelar totes les sorpreses, però anuncien que durant el recorregut hi haurà punts que deixaran estorats  als assistents com el pas sota les vies, el pont de la Riera, una parada especial abans d´arribar a l´Ajuntament i una espectacular cremada a la Plaça de la Vila.

correfoc-pont-diablesestrac         correfoc-cremadaajuntament-diablesestrac

D´altra banda, aquest any seran uns 100 diables els que “passaran” per Caldes, perquè, no cal enganyar-se, aconseguiran passar tot i les barreres dels veïns més arriscats. Les colles participants seran la de Canet, Tordera, Horta i el Gòtic.

“L´espectacularitat del Correfoc de Caldes, i una de les coses que el fan singular –explica Àngel, membre de la Colla Diables d´Estrac- és la seva localització”. El fet de que el Correfoc transcorri a la riera permet que espectadors i participants, tots, se sentin involucrats en l´experiència.

I és que, els membres de la Colla de Diables ho tenen clar: “el Correfoc no seria possible sense la participació de tothom, el correfoc de Caldes es de tots els veïns”. Per això en aquest 30è aniversari un dels seus principals desitjos és que tot el poble s´involucri i que aquesta  encara implicació perduri per sempre: “que tots els caldencs facin seu el correfoc”.


Una mica d´història

Actualment a la colla Diables d´Estrac hi ha implicades unes 30 persones, entre la percussió, els que acompanyen el drac i els que porten les masses. “Ens agradaria que encara s´hi impliqués més gent del poble”- comenta l´Àlex, un dels membres de la Colla “ja que és una tradició que hem fet nostra, i sempre calen mans”

Tot es va iniciar l´any 1984, fet que converteix al Correfoc de Caldes en un dels pioners i de més tradició de Catalunya.  De fet, la remullada general dels participants que es produeix al final de recorregut, si que és pot assegurar amb certesa que la ha creat escola i ara són molts pobles els que l´imiten.

Les primeres edicions les van organitzar els Comediants i els Diables de Canet amb els seus dracs i la col•laboració de veïns i veïnes de Caldes, alguns provinents de la Colla de Geganters de la vila.

Al  1990, l´Ajuntament va encarregar la creació del Drac de Caldes que va sortir només dos correfocs ja que per raó d´uns incidents, l´Ajuntament va decidir que no sortís més. De fet, es pot dir que va quedar confinat.  

correfoc-drac-diablesestrac

No fou fins la creació de la Colla de Diables d´Estrac, al  1997, que aquesta es feu càrrec del Correfoc i de “l´alliberament de la bèstia”, que va rebre el nom d´Astharoth, Gran Duc de l´infern, pertanyent a la primera dinastia de l´infern juntament amb Belcebú i Llucifer i encarregat de les riqueses de Satanàs.

“Després de 30 anys, cremant a Caldes i consolidant un recorregut que ja no és de la colla, si no de tot el poble, un dels nostres desitjos pel futur seria aconseguir que el correfoc es declarés patrimoni i perdurés per sempre” conclou l´Àngel, deixant una pregunta enlaire: “Algú s´imagina una Festa Major sense Correfoc”.

diablesestrac-correfoc-a

Informació publicada el 5 de setembre de 2014Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05