Pancarta 08
Pancarta 02
Pancarta 01
Pancarta 07
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
Pocs abonats assisteixen a la reunió de la Televisió per Cable

tv-cableMalgrat l´esforç de convocatòria fet per l´Ajuntament, pocs abonats van assistir a la reunió convocada per tractar la problemàtica de la televisió per cable a Caldes.

No obstant, l´alcalde Joaquim Arnó va reiterar als presents la disponibilitat de l´Ajuntament per intentar resoldre la qüestió però la manca d´assistència va impedir conèixer el seu abast real ni el nombre de caldencs afectats, ja que, com s´ha dit en anteriors ocasions, l'empresa titular del servei mai ha volgut facilitar el llistat d´abonats.

Arnó si que va explicar però que comprenia que els usuaris del servei s´hagin pogut sentir enganyats per l'empresa titular ja que aquesta sempre se´ls havia presentat com si actués “de part” de l´Ajuntament, com si fos una concessió municipal quan en realitat era una empresa privada que la única relació que tenia amb el consistori era la de disposar d´un permís per estendre el cable de connexió del senyal televisió pel municipi.

tv-cableaDurant anys es va permetre i tolerar l´equívoc per part del Govern Municipal que a més mai va reclamar els imports que l´empresa havia de pagar per l´estesa de cables. Només quan Arnó va accedir a l´alcaldia (2007) i es va conèixer la situació real del tema, es van iniciar els tràmits per regularitzar la situació. No obstant, l´empresa mai va satisfer cap import, tampoc mai va declarar quants metres de cable havia instal•lat i encara menys, a quantes llars caldenques arribava, per molt que se li demanés en reiterades ocasions per a poder cobrar els cànons anuals que mai havia pagat.

En la seva exposició Arnó va explicar que l´Ajuntament ha fet el possible per mantenir el servei, però que la manca de manteniment per part de l´empresa titular ha deixat obsoleta la major part de la instal•lació. Una empresa que a més, fa més de dos anys que va desaparèixer.

tv-cable-cDesprés, a principis d´any, quan el Govern espanyol ha canviat les freqüències d´emissió de les televisions, la senyal ha deixat d'arribar i lògicament els usuaris s´han quedat sense poder veure-la i s´han hagut d´instal•lar antenes igualment com la resta de veïns. Val a dir però, que l'Ajuntament els va advertir públicament mitjançant anuncis al “Portada” i al web municipal, però que només tres abonats van mostrar el seu interès i van acudir a l'Oficina d´Atenció Ciutadana.

Responen a preguntes dels assistents, l´alcalde també va explicar que resulta molt difícil d´argumentar que el servei de televisió per cable fos un negoci privat i que l´Ajuntament de l´època el promocionés amb l´argument de que era necessari si és volia rebre el senyal televisiu. Segons Arnó, es podia haver optat per instal•lar els repetidors necessaris, tal com es va fer amb el que hi ha a l'entrada del cementiri, i el senyal hagués arribat perfectament a les llars caldenques sense cap cost pel usuari, igual com ha passat a la resta de pobles i ciutats de Catalunya.

Informació publicada el 3 de març de 2015Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05