Pancarta 08
Pancarta 01
Pancarta 07
Pancarta 02
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
L´Ajuntament impulsarà la rectificació dels errors de la regularització cadastral
La reunió amb els afectats del 28 de febrer, serveix per clarificar dubtes i per fixar els passos a seguir


sessió cadastreL´exposició de l´alcalde Joaquim Arnó, davant el nombrós públic assistent que omplia la Sala d´Actes de “La Fabriqueta” va ser clara i contundent. La regularització cadastral és una mesura que està impulsant el Ministeri d´Hisenda a tot el territori estatal des del 2013, i que en el cas de Caldes es va concretar en una actualització dels valors dels immobles que havien efectuat modificacions en la seva estructura des de la darrera revisió cadastral del 1994 i que els seus propietaris no havien declarat.

Els 168 propietaris afectats van rebre durant l´any 2014 aquesta actualització, però ha estat a principis del 2015 que també han rebut la liquidació de l´impost de bens immobles (IBI) calculat en base la nova valoració del seu immoble i referida als darrers quatre anys. És aquí on molts d´ells han detectat errors i s´han dirigit a l´Ajuntament per a demanar explicacions i ajuda.

Alguns, consideren que l´error es va cometre en la valoració del immoble, altres, en canvi, argumenten que el càlcul de l´impost no s´ha fet bé. En qualsevol cas, l´Ajuntament, amb l´alcalde al front i el suport dels dos Grups Municipals (CiU i PSC) s´ha compromès en ajudar-los, en estudiar els casos un per un i si s´escau, intercedir i tramitar les peticions de rectificació.

L´alcalde Arnó ja ha acudit a la Gerència del Cadastre de Catalunya del Ministeri d´Hisenda i els ha explicat que s´havien detectat nombrosos errors en les liquidacions practicades que s´havien de corregir malgrat ja hagués finalitzat el període d´ofici de reclamacions sobre la regularització practicada al 2014.sessió cadastre

La resposta de la Gerència no ha estat negativa i s´ha compromès a estudiar els casos que se li presentin. Per la seva banda, l´Ajuntament, de la ma de l´alcalde i dels portaveus dels Grups, s´ha dirigit per escrit a tots els 160 afectats, els ha convocat a la reunió i s´ha posat a la seva disposició per ajudar-los en el que sigui possible.

La reunió del dissabte 28 però, va tenir un epíleg estrany. Al torn d' intervenció del públic, a més d´altres assistents que van fer consultes diverses, també va prendre la paraula el diputat del PSC i ex-alcalde de Caldes, Joan Rangel, el qual, després d´identificar-se com un dels propietaris que no havia declarat obres, va explicar que ell si va actuar quan l´any passat va rebre la regularització del seu immoble que li va notificar el Ministeri d´Hisenda.

Rangel però no es va quedar aquí, sinó que va aprofitar l´ús de la paraula per posar en dubte la veritable intenció de l´Ajuntament d´ajudar als veïns afectats, qualificant-ho  de maniobra electoralista, passant per alt, insòlitament, la unanimitat d´acció dels dos Grups Municipals de l´Ajuntament en aquesta qüestió. I tot perquè, segons va dir, estava convençut que les possibles reclamacions que ara es presentin no seran ateses per la Gerència Cadastral.

La rèplica de l´alcalde va ser mesurada i correcta, sense entrar a fons en les disquisicions personals de Rangel ni respondre a les acusacions polítiques que va deixar a la consideració dels assistents. Arnó va insistir en la línia d´actuació fixada des de fa mesos, des de que es van anar coneixent els casos que denunciaven els afectats i els va emplaçar a seguir en la dinàmica iniciada posant a la seva disposició, altra vegada, els efectius humans i tècnics de l´Ajuntament.

Informació publicada el 4 de març de 2015Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05