Pancarta 02
Pancarta 07
Pancarta 08
Pancarta 01
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
Joaquim Arnó (CiU) escollit novament alcalde de Caldes
ERC i PSC es mantenen a l´oposició

regidorsEl nou plenari de l’Ajuntament de Caldes s’ha constituït aquest dissabte, 13 de juny a les 12 del migdia, davant d’una Sala Cultural plena de gom a gom.

Tal i com està estipulat, l’acte s’ha iniciat amb  la constitució de la mesa d’edat presidida pel regidor electe de major edat, Marcos Blàzquez (CiU), que ha tingut com a vocal la regidora electe de menor edat, Laura Aloy (ERC).  

A continuació s’ha procedit a la presa de possessió del càrrec per part dels nous regidors electes: cinc de CiU, quatre d’ERC i dos del PSC. A destacar que tots els nous regidors de CiU i d’ERC han afegit la frase “per imperatiu legal” a la fórmula d’acceptació del càrrec i que els quatre d’ERC, a més, també han inclòs la declaració que s’ha recomanat des de l’AMI de suport i compromís amb el nou Parlament que sorgeixi de les eleccions legislatives previstes pel 27 de setembre d’enguany. Els dos regidors del PSC, al seu torn, han promès el càrrec sense cap pronunciament específic més.

constitucio-consistori-bara-alcaldeDesprés, un cop ja constituït el nou Ajuntament, la sessió ha continuat amb l’elecció del nou alcalde. Cada grup municipal ha presentat el seu Cap de Llista com a candidat raó per la qual, cap d’ells ha obtingut la majoria necessària: 5 vots per Joaquim Arnó (CiU), 3 per Rosa Pou (ERC), 2 per Joan Baró (PSC) i una abstenció. A la vista del resultat, Joaquim Arnó ha estat proclamat alcalde per haver estat la seva candidatura (CiU) la més votada pels ciutadans a les eleccions municipals del passat 24 de maig.

Al torn d’intervencions posterior a la votació, Rosa Pou (ERC) s’ha afanyat a explicar que el vot d’abstenció corresponia al seu grup i que ho havien fet per evitar que els vots del PSC la fessin alcaldessa, malgrat ERC ja hagués dit que hi renunciava per a respectar la llista més votada. Pou s’ha mostrat indignada davant el ha qualificat com a canvi de posició dels regidors del PSC, que finalment han optat per presentar candidat propi i votar-lo sense advertir-la. “Ens havien dit que ens votarien tan si com no –ha dit- i no ens han avisat del canvi i per això no ens han deixat que tots els regidors d’ERC ens votéssim a nosaltres mateixos, tal i com haguéssim volgut fer”.


Parlen els Grups i parla l’alcalde electe

Un cop s’ha proclamat el nou alcalde, aquest ha pres possessió del seu càrrec i ja des de la presidència de la sessió, ha concedit la paraula als portaveus dels tres grups polítics.

constitucio-consistori-baróEl primer en intervenir ha estat Joan Baró (PSC), el qual, després d’agrair els vots rebuts i de felicitar el nou alcalde i els nous regidors, ha tingut paraules de compromís amb Caldes i amb la seva gent i ha ofert diàleg i participació des de l’oposició.

Igualment Baró ha explicat que el seu grup havia ofert els vots a ERC per assolir l’alcaldia però que no hi havia hagut acord i que per aquest motiu s’havien votat a si mateixos i també per oferir-se com alternativa de cara els ciutadans caldencs.

“Valoro la consulta i el diàleg com a pilar fonamentals per unir voluntats en la tasca de construir una vida millor al nostre poble” ha dit Baró, que també he especificat el compromís del seu grup en la defensa dels valors al servei dels ciutadans, en la no confrontació personal i en la pràctica d’una oposició lleial i constructiva, no exempta de contundència quan sigui necessària. Baró ha finalitzar la seva intervenció amb paraules de concòrdia:  Proposo que tinguem en compte tot el que ens uneix i que deixem enrere el que ens separa”

constitucio-consistori-ercAl seu torn, Rosa Pou (ERC), després de la referència a l’afer de l’elecció de l’alcalde, ha volgut explicar les motivacions que han guiat ERC a mantenir-se a l’oposició i de no acceptar l’oferta del PSC que des de l’endemà del 24 de maig els havia ofert els vots per aconseguir l’alcaldia. “Perquè vam prometre que no hi hauria cap pacte i acceptar l’alcaldia per part de la tercera força a Caldes, el PSC, podria ser interpretat com a tal” – ha dit Pou, que a més ha explicat que accedien a l’Ajuntament per aprendre, créixer políticament, fer-se forts i ha afegit que “Prometem una oposició responsable que miri de molt a prop l’equip de govern, però que també sigui capaç de posar propostes sobre la taula pel bé comú”, entre d’altres afirmacions.

Pou també ha fet referència a l’acord assolit amb CiU per a permetre la investidura de Joaquim Arnó com alcalde que, segons ha dit, comporta més transparència, diàleg i participació a les tasques pròpies de l’Ajuntament i ha acabat dient que “ens quedem a l’oposició, no pas amb resignació sinó amb tota la il•lusió que comporta la confiança que la gent de Caldes ens ha regalat, però també us diem que si mai arriba el cas i pensem que és el millor per Caldes, no tindrem cap problema en fer un pas endavant”.

constitució-consistori-angelDesprés ha estat el torn per a la intervenció d’Àngel Rusiñol (CiU) que a part de les felicitacions de rigor al nou alcalde i nous regidors, ha explicat que el seu Grup tenia clar que els corresponia governar per desig majoritari dels caldencs i caldenques però que aquesta responsabilitat no havia de ser “ni exclusiva ni excloent” sinó compartida amb les altres formacions polítiques amb les quals s’ha compromès a col•laborar a partir d’ara.

Rusiñol també ha reiterat el compromís de CiU amb les persones, “que puguin exercir tots els seus drets” – ha dit i amb un Caldes de tots i per a tots, “treballem junts, tot sumem “ ha repetit varies vegades en al•lusió al lema que ha presidit la campanya electoral de CiU.

El regidor també ha compromès el seu grup en la transparència i participació i ha anunciat la voluntat de CiU de mantenir les sessions públiques informatives periòdiques i de treballar amb consens per a la redacció del nou Pla General (POUM). Igualment Rusiñol ha reiterat el compromís del seu grup en la celebració d’una consulta popular per a decidir el futur dels espais del centre del poble abans l’any 2017.

arno-parlaFinalment, l’alcalde electe, Joaquim Arnó,  ha tancat la sessió amb paraules plenes d’agraïment al conjunt dels ciutadans, al seu equip i a la dedicació dels treballadors de l’ajuntament , i després de comprometre l’exercici del nou govern municipal amb el procés d’obtenció de la sobirania nacional que es derivi de les eleccions catalanes del 27 de setembre, ha explicitat el seu compromís d’exercir el govern i de treballar amb tots els grups polítics amb la màxima il•lusió.

“El meu compromís amb tots i cadascun dels ciutadans de Caldes, governant per a tots des del primer dia” ha dit Arnó que ha reiterat també la seva oferta de “ma oberta” als grups de l’oposició “ja sigui pel dia a dia com en els projecte de major envergadura i de futur”.

Arnó, ha finalitzat la seva intervenció, posant l’Ajuntament a disposició del President i del Parlament de Catalunya per a la consecució de la plena sobirania del nostre país i dient que “afrontarem els propers anys en que de nosaltres dependrà que fem història o que la història ens oblidi i parlo en plural perquè cal que tots hi siguem. La història no la fan els individus, l’escriuen els pobles i el poble som tots: Sí a Caldes, Sí a Catalunya”.

Consultar les intervencions:

Joaquim Arnó [+]

Àngel Rusiñol [+]

Rosa Pou [+]

Joan Baró [+]


Noticies relacionades:

-M1TV

Informació publicada el 13 de juny de 2015Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05