Pancarta 08
Pancarta 07
Pancarta 02
Pancarta 01
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
Exitós inici de la 22a pesolada
L'acte d'inauguració va omplir la sala cultural amb joves talents dels audiovisuals i una degustació gastronòmica basada en el pèsol

Foto de família dels principals implicats en l'acte inicial de la 22a pesolada
Foto de família dels principals implicats en l'acte inicial de la 22a pesolada

El tret de sortida de la 22a pesolada ha estat un autèntic èxit de participació. A les 12h del migdia, la Sala Cultural de l'Ajuntament estava totalment plena i un curiós personatge, Montserrat Escopinya va ser l'encarregada de portar el fil conductor de tot l'acte.

160312_Pou_pesoladaRosa Pou, l'alcaldessa de Caldes, va donar la benvinguda al públic assistent i va agrair  la implicació dels restauradors i la tasca desenvolupada per l'anterior govern de CiU, que van ser qui van posar en marxa la idea de fer una primera mostra de curtmetratges relacionats amb el pèsol. Pou va mencionar també la història de com va començar la pesolada i la seva evolució.

Tot seguit es va procedir a presentar els membres del jurat de la Primera Mostra dels Videopèsols: Pep Andreu, director de producció i continguts a M1tv;Vador Lladó, presentador i director de Fricandó matiner de RAC 105; Mónica San José, redactora política a TV3; Pep Blay, escriptor, guionista i crític musical; Jana Manich, realitzadora; i Pere Vila, jubilat i aficionat a la fotografia.

A continuació es van projectar els 18 curtmetratges presentats a la convocatòria, sis dels quals entraven en la categoria jove (curts realitzats per joves de 14 a 18 anys), mentre que els dotze restants participaven en la categoria d'adults (peces fetes per realitzadors de més de 18 anys).

Òscar Baró, regidor de Promoció Econòmica i Turisme, juntament amb Vador Lladó van ser els encarregats de lliurar el 2n Premi Jove Pèsol de la Floreta, que es va lliurar a la peça "El testimoni de la Mercè Orriols", una divertida història sobre la relació d'un pèsol i la seva mare, realitzat per Clàudia Martínez que va guanyar una GoPro valorada en 220 euros.

130312_guanyadorsEl 1r Premi General Pesolada, de 1000 euros, va ser lliurat per Mònica San José, i Rosa Pou. El curtmetratge guanyador va ser "Pedregada" de Carles Señalada i Xavier Martínez. Una peça espectacular sobre Caldes d'Estrac i una inaudita pluja de pèsols.

Finalment, el curtmetratge més votat i el que va obtenir el Premi del Públic, de 300 euros, va ser "La diferència" de Pau Illa, Paula Garcia i Pablo Olivares. Silvia Molist va ser l'encarregada de recollir-lo de les mans de Josep Civit, el President del Gremi de Restauradors. El segon curtmetratge més votat pel públic va ser "No hi ha res que desaparegui si hi ha quelcom que t'ho recorda", d'Andrea Grau, el tercer va ser "Pesoldencs", d'Àlex Rius, els quarts van ser "Las primas argentinas", de Federico Molnar i Florencia Mujica, i "Arbeja", de Sebastian Labaronne, i el cinquè "T'he dit que no" de Clàudia Martínez.

160312_barA_Cal destacar que l'acte va comptar amb la presència de Miquel Àngel Martínez, president del Consell Comarcal del Maresme i Alcalde de Sant Vicenç; Joan Rabasseda, alcalde d'Arenys de Munt; Sònia Scafa, Alcaldessa de Sant Cebrià; Joaquim Arnó, President del Consorci de Promoció Econòmica i regidor de l'Ajuntament de Caldes; Jordi Rull, Alcalde d'Òrrius i la responsable del Servei d'Emprenedors al Consell Comarcal del Maresme, Natàlia Montoya, entre d'altres. De l'Ajuntament de Caldes, a més dels regidors nombrats, també van ser-hi presents: David Salvà i Laura Aloy, d'ERC, Joan Baró, del PSC, i Elisabeth Segura i Mònica Serra, de CDC. També va destacar la presència d'entitats com l'Associació de Dones de Caldes, el Club de Patinatge Artístic, el Club de Petanca de Caldes, i l'Associació de Geganters que va celebrar la jornada de portes obertes durant tot el matí.

Els curtmetratges es podran veure a la pàgina web: www.videopesols.cat


12 platets diferents per començar a degustar la pesolada

160312_platAl finalitzar l'acte, tots els assistents van ser convidats a fer una degustació d'alguns dels plats de la 22a pesolada, cortesia dels restauradors. Així, es van poder provar la crema de pèsol amb virutes de pernil, del restaurant Voramar, els bunyols de bacallà i pèsols de Can Suñè o la mouse pèsols amb bacallà i gambes gratinat amb allioli del Solstici.

En total van ser 12 els restaurants participants. A més dels restaurants esmentats també van participar en el refrigeri: la Fonda Manau, amb torradetes de pèsols de la floreta saltats amb pernil jabugo; Marola, amb croquetes de pèsols del Maresme; El Taller, amb bunyols; la Bodegueta, amb pèsols ofegats a la catalana; la Pizzeria Estrac, amb pizza de pèsols del Maresme i botifarra;  la Tasqueta, amb tàrtar de pèsol de la floreta i bacallà; l'Hotel Colon, amb xarrup de cremós de sèpia amb crema de pèsols i cruixent de pernil d'ànec, Sotavent, amb una cullereta de crema de pèsols i gambes gratinat amb allioli, i 39 Verdura i Cultura amb quinoa, pèsols, tofu i verduretes.

Informació publicada el 12 de març de 2016Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05