Pancarta 07
Pancarta 02
Pancarta 08
Pancarta 01
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
Arriba la tercera edició d'Aqua Calida, la bio-fira de termalisme, salut, història i gastronomia de Caldes d'Estrac
Durant el 1 i 2 de juny Caldes d'Estrac acollirà una intensa programació amb activitats pensades per a grans i petits

Aqua Calida

Caldes d’Estrac pensa en verd, i aquest 2019 presentem per tercer any consecutiu la Fira d’Aqua Calida, on et convidem a viure i conèixer un nou estil de vida basat en el benestar, la salut i la sostenibilitat.

Situada al bell mig del nostre municipi, entre el mar, la platja i els turons que el voregen, la fira gaudirà d’un emplaçament únic per gaudir amb tots els sentits de l’ampli ventall de propostes pensades per a famílies, joves, viatgers, grans i petits que vulguin apropar-se al món bio.

Quines seran les principals activitats? Òscar Baró, regidor de Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac, destaca que la fira abarcarà diferents àmbits:

 Gastronomia: Hi haurà un espai gastronòmic on es podran degustar tot tipus de productes saludables i cerveces ecològiques, amb Food Trucks durant tot el cap de setmana. A més a més, celebrarem tallers de cuina, dissabte es farà una fideuada ecològica i diumenge una paella ecològica on tothom està convidat!

Salut: Farem tastets de massatges, i gaudirem de masterclass de ioga, zumba i body balance.

Termalisme: El balneari de Caldes d'Estrac celebrarà portes obertes i farà divulgació de les propietats medicinals de les aigües termals de Caldes i la seva història. També comptarem amb un stand de les Viles Termals de Catalunya.

Cultura: A l’espai de la biblioteca, trobareu una selecció de llibres sobre els temes de la bio-fira, també podrem gaudir de l’espectacle de música i dansa “Un sufi del segle XXI” que es celebrarà al safareig.

Conferències: Posarem una tarima al mig de la Riera on estarà l'espai Àgora que acollirà conferències de petit format. En aquest espai abordarem temes com la bio-civilització per impulsar l’agenda 2030, els nous conceptes de sobirania (econòmica, personal, alimentària i energètica), el feminisme com a element clau per a la transformació social i molt més.

Activitats familiars: Celebrarem tallers de reciclatge, de samarretes sostenibles, de creació d'instruments musicals tradicionals, activitats amb patinets elèctrics per gaudir amb els més petits, i comptarem amb un espectacle de circ amb valors ecològics per aprendre tots plegats com fer que el món sigui més sostenible. A més, a més, durant tot el cap de setmana hi haurà jocs infantils gegants.

Exposicions: A més a més, la Fundacio Palau celebrarà una jornada de portes obertes de l'exposició permanent i es farà una visita guiada a l'exposició temporal Chapeau!. També comptarem amb una exposició sobre energia sostenible que estarà situada a la Sala Cultural.

Amb aquesta fira, el nostre objectiu és fer una aposta decidida per un estil de vida basat en el benestar, la sostenibilitat i la nostra salut, així com la del món on vivim. Per això, enguany incorporem les sobiranies com a eix de la fira. Volem fer nostres els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU posant en marxa l’Agenda 2030 a Catalunya i des de Cal¬des d’Estrac per enfortir quatre aspectes de la sobirania de cada ciutadà:
Sobirania personal: teràpies naturals, consciència social i creixement personal
Sobirania alimentària: agroecologia, Km0, producte locals
Sobirania energètica: energies renovables, consum estratègic
Sobirania econòmica: consum responsable, consum conscient, compres col·lectives, ètica.

Segons Òscar Baró, “es tracta d’una proposta singular i única amb la que volem posar en valor tota la riquesa del nostre municipi, difonent un model de vida saludable i amb una oferta atractiva d’activitats per al gaudi de petits i grans.”

Més que una fira, Aqua Calida vol ser una experiència i una oportunitat per al visitant de gaudir, cuidar-se i apostar per sí mateix en un entorn únic com és el de Caldes d’Estrac. Us esperem a tots el proper 1 i 2 de juny!

Consulta el programa [+]

Informació publicada el 10 de gener de 2019Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05