Pancarta 01
Pancarta 08
Pancarta 07
Pancarta 02
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
La bio-fira Aqua Calida oferirŕ un cicle de conferčncies orientades a aprofundir en els conceptes de benestar, sostenibilitat i biocivilització
El 10 i 11 de juny, més de deu experts i conferenciants passaran per la sala cultural de Caldes d'Estrac per explicar la seva experičncia en els diferents camps que engloben la fira

Aqua_Calida__pos_.jpegPresentem per primer cop la Fira d’Aqua Calida, on volem convidar a tots els participants a viure i conèixer un nou estil de vida basat en el benestar, la salut i la sostenibilitat. És per això que durant tot el cap de setmana del 10 i 11 de juny posarem en marxa un cicle de conferències obertes a tothom a càrrec d’experts en els camps del benestar, la salut i la sostenibilitat, que podreu gaudir a la Sala Cultural de l’ajuntament.

Dissabte de 16:30h a 17:30h, obre el cicle de conferències la xerrada “Argila, la terra que cura” a càrrec de Sebastien Magniny, naturòpata de Terrapia, el primer centre de tractament terapèutic amb argila. Amb més de 30 anys d’experiència, Magniny ens explicarà les diferents aplicacions que té l’argila per alleugerar els símptomes del dolor.

De 17:30h a 18:30h, podrem assistir a la conferencia sobre la nutrició en l’esport, duta a terme per Griselda Marfà, amb el suport de Dynamic Hotels.  Tractarem com la dieta mediterrània ajuda a evitar certs problemas com l’osteoporosis, obesitat, colesterol, àcid úric, etc. Una oportunitat per conèixer la gran importància dels nostres productes autòctons

El mateix dissabte de 18:30h a 19:30h, prendran la paraula Jaume Galleguet, professor de taitxí i Àngels Bueno, terapeuta en medicina tradicional xinesa, amb la ponència “Medicina tradicional xinesa i els beneficis del taitxí”.  La ponència serà una breu introducció als beneficis del taitxí, la seva història i la seva relació amb la medicina tradicional xinesa.

170223_donastrak_taixi.jpg

La jornada finalitzarà amb la conferència “Termalisme a 74º. El relat de Caldes de Montbui” (de les 19:30h a les 20h). Isidre Pineda, 1r tinent d’alcalde de Caldes de Montbui, explicarà la seva experiència amb l’aigua termal d’aquest municipi.

balneariEl diumenge continuarà el cicle de conferències: de 10:30h a 11h podrem assistir a la conferència: “Aprofita el reiki per millorar la teva vida quotidiana”, a càrrec de Sandra Campos, mestra de reiki de l’Espai Silenci. Campos ens introduirà al món del reiki, explicant les principals tècniques i les millores que podem obtenir a nivell físic i emocional.

mon sa. Botiga EcològicaD’11,00h a 12,00h ,  celebrarem la conferencia “Els beneficis de l’aigua de mar” a càrrec de Oriol Arnal, de la Fundació Aqua Maris, que ens explicarà tots els usos de l’aigua del mar degut a les seves propietats terapèutiques i nutritives.

De 12h a 13h, podrem assistir a la ponència “Balnearis, propietats de les aigües mineromedicinals i els seus beneficis”, a càrrec de Raquel Soler, metgessa i especialista en hidrologia.

Tancarem el cicle de conferències amb la taula rodona “Experiències biocivilitzatòries”, coordinada i moderada per l’associació Imago Catalunya, delegació Caldes d’Estrac.  

En aquest darrer col•loqui, comptarem amb la presència de Cristian Sunier , de la cooperativa Som Energia, que amb més de 35.000 socis exposarà la seva experiència en la comercialització i producció d’energies renovables.  Arnau Vilardell Fradera, de la cooperativa Som Mobilitat, posarà sobre la taula el treball de la cooperativa per impulsar un model de ciutat que prioritzi la movilitat a peu, amb bicicleta, amb transport públic, o amb cotxes elèctrics i compartits. D’altra banda, Mercè Botella Mas, de la cooperativa Som Connexió, oferirà una visió diferent sobre els serveis de telefonia i accés a internet com a béns de consum universal que no haurien de produïr impactes sobre el medi ambient ni ser factors de discriminació social. Dolors Guillen, regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Mataró, ens parlarà de l’experiència Café del Mar, seu de la Fundació Unió de Cooperadors, que treballa pel cooperativisme a la ciutat de Mataró, generant espais de trobada, i enfortiment de l’economia social i cooperativa al Maresme. Finalment  Montse Treig, de la botiga ecològica Món Sa, compartirà la seva experiència personal i la seva aposta pel comerç de proximitat, ecològic i artesà.

Amb aquest cicle de conferències volem fomentar el diàleg i acostar-nos una mica més cap al món sostenible que tots desitgem. Us convidem a participar i a implicar-vos amb les experiències de tots els ponents. Us esperem el proper 10 i 11 de juny!

Segueix totes les novetats de la fira a www.caldetes.cat/aquacalida

Informació publicada el 29 de maig de 2017Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05