Pancarta 02
Pancarta 07
Pancarta 08
Pancarta 01
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTÍCIES
Consells i informació sobre el Coronavirus
La regidoria de Salut posa a disposició dels ciutadans els canals oficials d´informació

corona virus - que esDes de la regidoria de Salut de l'Ajuntament de Caldes d'Estrac llencem un missatge de tranquil.litat a tots els veïns i veïnes del nostre poble i de plena confiança en la gestió del nostre sistema sanitari públic.

D’altra banda, volem subratllar que el Departament de Salut informa de la situació als consistoris constantment, i és per això que  recomanem seguir els consells del #canalSalut, el canal oficial que es pot consultar a travès d’aquest enllaç: http://canalsalut.gencat.cat/ca/inici

A continuació, des de la regidoria de Salut us fem arribar la informació oficial sobre el Coronavirus:


salutQue es el Coronavirus SARS-CoV-2?

El coronavirus és un tipus de virus que circula entre els animals però alguns d'ells també poden afectar a éssers humans i poden causar problemes respiratoris que majoritàriament produeixen simptomatologia lleu. Un nou tipus de coronavirus és la SARS-CoV-2, identificat a la Xina a finals de 2019, i 8 de cada 10 persones afectades poden tenir símptomes lleus.

El coronavirus SARS-CoV-2 és un nou tipus de coronavirus que pot afectar les persones i que es va detectar per primera vegada el desembre de 2019 a la ciutat de Wuhan, província de Hubei, a la Xina. Majoritàriament només produeix símptomes lleus respiratoris.

Quins són els símptomes del coronavirus SARS-CoV-2?

Els símptomes més comuns inclouen febre, tos o malestar general. En els casos moderats pot produir dificultat per respirar i, en els més greus, la infecció pot causar pneumònia i altres complicacions. Tot i així, el 80% de les persones afectades poden tenir símptomes lleus


Quins són els grups de major risc?

Els grups de major risc són les persones majors de 65 anys, les gestants, els infants menors de 5 anys i les persones amb malalties cròniques, com són les cardíaques o pulmonars, o amb problemes d'immunitat.


Hi ha un tractament per al coronavirus SARS-CoV-2?

Actualment no hi ha un tractament específic per al nou coronavirus, però sí que n'hi ha molts per controlar-ne els símptomes, per la qual cosa l'assistència sanitària pot millorar-ne el pronòstic.


Què puc fer per protegir-me?

Per prevenir el virus, cal que apliqueu les mesures genèriques de protecció davant de qualsevol malaltia respiratòria:

• Renteu-vos les mans freqüentment (amb aigua i sabó o solucions alcohòliques), especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn.
• Tapeu-vos la boca i el nas amb mocadors d'un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i renteu-vos les mans de seguida.
• Eviteu el contacte proper (almenys una distància de dos metres) amb persones que pateixen infeccions respiratòries agudes i presenten tos, esternuts o expectoracions, i no hi compartiu les pertinences personals.
• Eviteu compartir menjar i estris (coberts, gots, tovallons, mocadors,etc..) i altres objectes sense
netejar-los degudament.

No s'han de prendre precaucions especials amb els animals a Estat espanyol, ni amb els aliments, per evitar
aquesta infecció.

Com gestionar els residus domèstics?

gestioresiduscasa.jpg

On puc trobar més informació?

Consulta: canalsalut.gencat.cat/coronavirus

Informació publicada el 4 de març de 2020Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05