Pancarta 07
Pancarta 01
Pancarta 02
Pancarta 08
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
Com es podrà passejar i fer esport individual al carrer a partir del 2 de maig a Caldes d´Estrac
Els menors d´edat fins a 13 anys hauran d´acomplir les franges horàries donades pel ministeri de forma obligatòria, la resta de la ciutadania no haurà d´acomplir-les de forma obligatòria per ser Caldes d'Estrac un municipi de menys de 5.000 habitants, tot i que és recomanable en tractar-se d´un municipi que no arriba al quilòmetre quadrat amb una alta densitat de població

200501_recomanacionsesportDes del 2 de maig, a partir de les 00h, les persones majors de 14 anys podran passejar i fer esport individual entre les 6:00 i les 23 h al carrer tal i com ha publicat a l’ordre ministerial recentment emesa, sempre que es segueixin les següents normes:

200501_horarissortidaesportpasseigA l’hora de fer esport:

• Només estarà autoritzada la pràctica d’esport individual. No obstant, aquelles persones que per necessitat hagin de sortir acompanyades podran  fer-ho per una persona convivent, o persona cuidadora habitual.
• L’activitat s’ha de dur a terme dins del municipi.
• Es podrà fer a peu o amb bicicleta, no es permetrà l’ús d’altres vehicles
• No es podrà fer ús de les instal•lacions esportives
• No podran sortir les persones diagnosticades o amb simptomatologia compatible amb la COVID-19 o les que convisquin amb persones diagnosticades i amb símptomes i els contactes estrets d’un diagnosticat
• Respecte a l’activitat esportiva aquàtica: tot i que la normativa estatal no preveu específicament ni restringeix l’activitat en el medi aquàtic, Protecció Civil recomana no fer-ne i respectar el tancament d’aquests espais que els ajuntaments duguin a terme per seguretat.

Respecte als passejos

• Es podrà sortir acompanyat d’una persona convivent. No obstant, aquelles persones que per necessitat hagin de sortir acompanyades podran fer-ho pel cuidador habitual.
• Els passejos s’hauran de fer a 1km màxim respecte al domicili. No hi ha limitació en quant al terme municipal.
• No podran sortir les persones diagnosticades o amb simptomatologia compatible amb la COVID-19 o les que convisquin amb persones diagnosticades i amb símptomes i els contactes estrets d’un diagnosticat

En ambdós casos és important:

-Mantenir una distància mínima de 2 metres, que ha de ser superior segons la velocitat.
- Rentar-se les mans en sortir i tornar a entrar a casa
-Usar mascaretes sempre que sigui possible.

Franges horàries:

En el cas de Caldes d’Estrac només són obligatòries les franges horàries que afecten als menors d'edat fins a 13 anys, ja que  es tracta d’un municipi de menys de 5.000 habitants. No obstant, des de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac considerem que és recomanable que tothom segueixi els horaris establerts degut a l’extensió reduïda del nostre municipi i l’alta densitat de població, que fa que es puguin produir concentracions amb més facilitat. En aquest sentit, des de l’ajuntament preguem la màxima col•laboració per vetllar per la nostra gent gran.

Es per això que us informem:

• La pràctica esportiva individual a peu o amb bicicleta es podrà realitzar de 6 a 10h i de 20 a 23h
• Les persones de més de 70 anys i persones dependents podran sortir de 10 a 12h i de 19 a 20h
• Els menors d'edat fins a 13 anys podran sortir de 12 a 19h

Recordem també a la ciutadania que es mantingui atenta als comunicats oficials i l'anunci de noves mesures que en els propers dies puguin decretar les autoritats competents de l'Administració general, Govern central i la Generalitat de Catalunya en funció de l’evolució de la situació.

Consulta les FAQS sobre l’autorització per fer activitat física no professional a l’aire lliure en el confinament per la COVID19, per a persones de 14 anys o més [+]

Informació publicada l'1 de maig de 2020Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05