Pancarta 08
Pancarta 02
Pancarta 01
Pancarta 07
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
El poesia i més conquesta el Maresme en una 15a edició adaptada a les exigències de la Covid-19
Artistes, espectadors i col•laboradors valoren positivament l´escomesa dels organitzadors que no van cedir a les circumstàncies i van poder oferir un festival versàtil mantenint la qualitat de sempre.
200715_poesiaac
Fotografies de Clack

200715_poesiaabTot i la incertesa de les circumstàncies, la 15a edició del festival Poesia s’ha portat endavant gràcies a la tenacitat dels organitzadors i ha tornat a conquerir els cors dels espectadors més exigents.

200715_poesiaahCom ja s’havia anunciat, en aquesta edició es va haver de recórrer a un format híbrid, on l’ streaming i les mesures de seguretat han estat coprotagonistes de l’espectacle. “Vam acceptar el risc”, explica Anna Maluquer, directora de la Fundació Palau, referint-se no només al que ha suposat canviar els formats, i adaptar-se a unes mesures de seguretat que obligaven a restringir l’espai, sinó al fet de que tot això podria haver creat cert desencís en l’espectador. “Però ha valgut la pena” conclou la directora, segons la qual s’ha aconseguit omplir les 170 localitats disponibles gairebé tots els dies i on hi ha hagut una mitjana de 40 persones que han seguit les propostes en streaming.

Això sí, cal destacar que els organitzadors van haver d’aguantar la respiració el dijous 2 de juliol, dia d’ inauguració del festival, quan la tempesta va fer acte de presència a Canet, i va obligar a cancel•lar una de les actuacions. Tot i així el festival va continuar endavant, “amb un programa variat com sempre, amb propostes clàssiques i propostes de vanguardia”, explica Maluquer, destacant el fet de que tots els espectadors han tingut una parcela del festival on poder identificar-se i gaudir.

200715_poesiaad200715_poesiaa“Pels artistes també ha estat una experiència positiva” ha destacat Maluquer, “Molts d’ells portaven mesos sense poder oferir concerts i han entrat al festival amb una energia renovadora que s’ha transmès a tots els espectadors, fent d’aquesta una edició singular”. Maluquer ha subratllat el fet de que molts artistes no coneixien Caldes d’Estrac i han quedat encantats de l’entorn i amb moltes ganes de tornar.

200715_poesiaaeD’aquesta manera, per la pèrgola del Parc Muntanyà han passat músics i bandes com Mishima, Christina Rosenvinge, Miquel Serra, Joan Garriga, Clàudia Cabero i Senior i el Cor Brutal; poetes com Bernardo Atxaga, Perejaume, Ajo, Yolanda Castaño, Pau Vadell i Josep Pedrals i accions artístiques com les de Laia Estruch i Pedro Torres.

“La nit de Bernardo Atxaga i Mishima, segurament ha estat una de les més potents- ha explicat Maluquer- i també una de les més complicades per garantir les mesures de seguretat ja que la gent volia ballar sí o sí, però finalment tothom ha respectat les necessitats del moment”.

Des de l’Ajuntament de Caldes, l’alcaldessa, Rosa Pou, va dirigir unes paraules d’agraïment la nit del dissabte 11 de juliol, nit dels poetes, tot recordant que si aquesta edició ha estat possible ha sigut “gràcies a la implicació de moltes persones que han posat una peça clau en el trencaclosques: el públic, els artistes, els ajuntaments col•laboradors (Caldes d’Estrac, Canet,  Sant Andreu de Llavaneres, Dosrius, Alella, Teià i Mataró) , i les entitats supramunicipals (Diputació, Institució de les Lletres Catalanes, Consell Comarcal del Maresme). “Gràcies a tots ells- va afirmar l’alcaldessa- hem pogut gaudir de l’aire renovador del en uns moments plens de dificultats”

Informació publicada el 17 de juliol de 2020Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05