Pancarta 01
Pancarta 07
Pancarta 02
Pancarta 08
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
Caldes pels Animals fa una crida a la consciència i sensibilitat vers els animals
L´entitat denuncia el maltractament a una gata que ha quedat paraplègica després de rebre un balí d´una escopeta d´aire comprimit
gatetsa.jpg
A la imatge, dues de les cries de la gata que ha estat ferida per un tret. Foto: Caldes pels Animals

L’Ajuntament de Caldes vol unir-se a la crida que realitza l’entitat Caldes pels Animals per a una major consciència i sensibilitat vers els animals que viuen a la vila, i que tal com expressa el tresorer de l’entitat, Pere Tomàs: “són éssers vius, que tenen dret a viure i ser respectats”.

El tresorer de l’entitat explica que durant el confinament patit per la COVID-19, els voluntaris de l’entitat no han pogut realitzar la seva tasca de protecció i control CER (captura- Esterilització-Retorn) de les colònies de gats de Caldes d’Estrac, i per això hi ha hagut un increment d’aquests animals. “A aquest fet se suma els abandonaments d’alguns propietaris irresponsables”.

Davant d’aquesta circumstància, des de l’entitat es demana “paciència i sobretot consciència respecte als animals, que al cap i a la fi tenen dret a viure en el seu hàbitat. Ells també formen part de la vila”. Tant des de l’Ajuntament com des de l’entitat es lamenta que es produeixin casos de violència contra els gats, com el detectat recentment d’una gata que en rebre un balí d’una escopeta d’aire comprimit va quedar paraplègica, amb l’agreujament de que estava alletant tres gatets. “Va resultar molt dramàtic haver de separar-los per portar a la gata a l’hospital. Ara s’està recuperant però necessita de moltes cures, i busquem una persona que pugui adoptar-la juntament amb els gatets”.

L’Ajuntament vol recordar que exercir violència contra els animals està penalitzat amb sancions greus, en tractar-se d’una infracció contra la Llei de Protecció d’Animals.

 

Un cercle que funciona

Si hi ha un missatge que l’entitat de Caldes pels Animals vol deixar ben clar, és que davant les possibles situacions que puguin sorgir amb els animals, ja sigui que en tornar a una segona residència la gent es trobi amb gats abandonats al jardí, o ja sigui per haver vist un maltractament animal, “l’important és trucar”. En cas d’urgència cal contactar amb la Policia Local, que es posarà en contacte amb l’entitat, o directament amb la mateixa entitat de Caldes pels Animals a través de caldespelsanimals@gmail.com i/o facebook.com/caldespelsanimals.

 Un cop rebuda la trucada, l’entitat Caldes pels Animals mobilitzarà els recursos necessaris per trobar una solució adequada i basada en el respecte vers els animals.

Des de l’entitat es recomana:

·         No donar ni deixar menjar a l’abast dels gats, l’Associació tractarà de desplaçar la colònia poc a poc controlant els punts allunyats d’alimentació.

·         No maltractar-los ni enverinar-los

·         Netejar les zones on fan deposicions ja que depositen feromones

 

Allunyar / espantar els gats de forma fàcil i sense fer mal:

·         Un repel·lent i abonament natural és el cafè

·         Escampar peles de cítrics

·         Plantar lavanda, farigola, rude, eucaliptus, geranis, alfàbrega, tarongers, llimoners, però sobretot arbustos com la Coleus Canina.

 

Actualment l’entitat conta amb 25 voluntaris que tenen cura de les colònies de Caldes i que treballen dia a dia per protegir-les i portar un control de les mateixes.

Cal destacar que la presència d’aquestes colònies beneficia al municipi i a l’habitat natural, per exemple, constitueixen un element regulador de plagues perjudicials com són els rosegadors.

 

Adjuntem la carta que ha enviat Caldes pels Animals amb recomanacions:

Carta de l’entitat Caldes pels Animals als veïns de Caldes [+]

 

 

Informació publicada el 24 de juliol de 2020Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05