Pancarta 01
Pancarta 02
Pancarta 07
Pancarta 08
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTÍCIES
Creu Roja ha estat la responsable del salvament i socorrisme a les platges de caldes aquest 2020
L´empresa va guanyar el concurs públic i va oferir els servei de Salvament i Socorrisme des de la primera setmana de juliol fins al 13 de setembre
equip creu roja-foto creu roja
Foto cedida per Creu Roja de Caldes

Aquest 2020 Creu Roja ha estat la responsable d’oferir el servei de Salvament i Socorrisme a les platges de Caldes. Segons el president de Creu Roja de Caldes, Pep Taberné, la valoració de la temporada és positiva: “Prevèiem un any, sinó complicat, sí diferent per la situació de pandèmia que estem vivint.” Taberné ha explicat que la pandèmia ha fet que s’hagués d’adequar tot el servei amb noves mesures de protecció.

banys adaptats 2020

El President de Creu Roja a Caldes també ha destacat que enguany les platges han estat molt plenes tota la temporada i s’han hagut d’intensificar les labors de vigilància preventiva i les dinàmiques de platja.

creu roja-foto leonor
Foto de L. Manrique

Respecte al desplegament de recursos, l’organització ha posat a disposició del municipi un equip de set socorristes format aquàtics, dos d’ells que han actuat com a coordinadors de l’equip i dos d’ells que comptaven amb la titulació específica de padró d’embarcació.

A més, a més, en rotació s’ha tingut el suport de 15 voluntaris que han fet la labor d’assistències socials (banys adaptats, assistència a gent amb mobilitat reduïda, etc) complementant-les amb les labors de vigilància dels socorristes.

En quant a recursos materials, s’ha disposat d’un vehicle de suport, una moto aquàtica de salvament i un quad.

Així doncs la temporada del 2020 presentava una sèrie de reptes que s’han pogut superar adequadament, tal i com explica Taberné i com es pot deduir de les dades que facilita l’organització, segons les quals, les intervencions més nombroses han estat en qüestió de mesures preventives (avisos, alertes, seguiment a banyistes cansats, etc), que han estat d’un total de 2.088. Segons Taberné “aquest tipus d’intervenció és a la que més atenció i valor li donem, doncs la labor preventiva exhaustiva és la mesura més efectiva per evitar ensurts i problemes seriosos”. Així mateix també són nombroses les mesures preventives realitzades des de l’embarcació, un total de 280.

creu roja, foto Leonor Manrique
Foto de L.Manrique

Respecte a les assistències sanitàries o cures, com traumatismes, cremades, picades i al•lèrgia, el nombre d’assistències prestades és de 73. Les sortides per fer rescat de banyistes, tots ells amb problemes lleus, és comptabilitzen en un total de 17. Finalment, pel que fa a evacuacions, s’han realitzat un total de 4.

La Creu Roja també valora de forma positiva el que han estat les assistències socials, que s’han coordinat amb Acció Social i que fan referència als banys adaptats. En total s’han realitzat 58 banys adaptats, amb molts bons resultats i valoracions positives dels usuaris. Amb tot, el nombre total de banys realitzats suposa pràcticament la meitat dels que es van realitzar l’any passat, i des de Creu Roja, es creu que la principal causa ha estat la COVID-19: “molt possiblement la situació de pandèmia ha contribuït a fer enrere molta gent que acostumava a sol•licitar aquest servei”, ha explicat Taberné.

Des de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac es valora positivament la tasca realitzada per la Creu Roja, especialment en la tasca de prevenció, ja que no s’ha produït cap incidència greu i especialment en un any que suposava una dificultat major a causa de la COVID-19,

Cal destacar que la licitació que ha obtingut la Creu Roja és de dos anys, prorrogable a dos anys més. Cal destacar que la Creu Roja porta present al municipi des de 1972, fent altres tasques socials a més del socorrisme i salvament, com ara activitats per a la gent gran, la campanya d’aliments o l’acció preventiva durant els actes públics. Recordem també que com és habitual en finalitzar la temporada de platja, els banyistes que vagin al mar ho fan sota la seva responsabilitat, ja que ha finalitzat el servei de socorrisme i banys adaptats.

Informació publicada el 18 de setembre de 2020Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05