Pancarta 02
Pancarta 07
Pancarta 08
Pancarta 01
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTÍCIES
Avis i àvies, protagonistes durant el Dia Mundial de la Gent Gran
Les mesures de contenció de la pandèmia impedeixen una trobada presencial, però tot i així des de l´Ajuntament s´han dut a terme diferents iniciatives per donar suport i posar en valor l´esforç de la gent gran de Caldes

gent grangent granEl passat 1 d’octubre va ser el Dia Mundial de la Gent Gran. Des de l’Ajuntament és vol posar en valor el fet de poder disposar d’un dia per a reconèixer la importància i influencia de la gent gran al llarg de la nostra vida: “aquesta data és important i no ens volem quedar amb un acte simbòlic i puntual sinó que durant tot l’any es vol treballar per a atendre i millorar els serveis i qualitat de vida de tota la gent gran del nostre poble, ja sigui amb les activitats que la situació d’aquests any ens ha permès realitzar, com amb l’enquesta per a la gent gran, entre d’altres iniciatives.” Recentment, per exemple es va dur a terme, des de la regidoria de la Gent Gran, una prova pilot del que serà un butlletí per a la gent gran i que té com a objectiu la participació d’avis i àvies i la generació de propostes que els engresquin a estar actius tot i els impediments de la pandèmia. Segons la regidora de la Gent Gran, Alexandra Manni: “Aquesta proposta emergeix de la necessitat de comunicar-nos amb vosaltres i degut a les limitacions i aïllament del COVID, la millor manera i adaptant-nos a les necessitats, va ser la de crear aquest butlletí.”

gent granD’altra banda, cal destacar que ja fa 3 anys, que l’Àrea d’Acció Social representada per la regidora de l’àrea i l’Alcaldessa, mantenen una trobada amb les residències per a fer un esmorzar, pica pica o berenar amb els 3 centres que hi tenim al poble, la Residència Santa Berta, la Residència Bellavista i la Residència Floridadorada. “Aquest espai de trobada ens ajuda a rebre inquietuds tan de les pròpies direccions dels centres com dels seus residents. Es un espai d’entesa i conversa molt enriquidor per part de les dues bandes”, ha explicat la regidora d’Acció Social, Laura Aloy.

Enguany la Regidoria de Gent Gran, Alexandra Manni, també s’ha afegit a la proposta donant suport a la seva realització. Per mesures de seguretat i els protocols actuals, aquest any no ha sigut possible la visita presencial a les residències però se’ls volia traslladar el suport i ànims amb més força que mai. També s’ha volgut implicar a la gent gran que participa als tallers organitzats per Creu Roja de Caldes, a la gent gran on des de l’Àrea d’Acció Social se’ls fa servei de SAD (Servei d’Atenció Domiciliària) així com al Casal de gent gran del poble. Això s’ha fet mitjançant uns escrits que han fet a casa seva, ja que aquest any per motius de seguretat no es poden desenvolupar els tallers, i que s’han fet arribar als 3 centres junt amb un escrit de l’Alcaldessa i amb un esmorzar per a tots els residents de part de l’Ajuntament.

De cara a l’any vinent, el desig és de gaudir d’una trobada presencial i més propera, tal i com expressen les paraules d’Aloy: “Esperem doncs, que l’any vinent puguem veure’ns i abraçar-nos tots i puguem gaudir de la festa de la gent gran com toca.” Entre tant des de l’Ajuntament es vol felicitar a tots els avis i àvies que formen part del municipi i que amb la seva experiència enriqueixen la vila.

Informació publicada el 9 d'octubre de 2020Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05