Pancarta 02
Pancarta 01
Pancarta 07
Pancarta 08
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
Entre tots i totes, aturem l'incivisme!
El consistori caldenc posa en marxa una campanya de sensibilització i anima els veïns i les veïnes a sumar-se a la lluita contra les actituds incíviques al municipi

Contenidors plens de tota mena de residus, deixalles llençades a terra, trastos i mobles vells abandonats a la via pública... Situacions com aquestes degraden la imatge del municipi i fan molt difícil la feina diària de la brigada municipal i de l’empresa de neteja, que sovint han de dedicar més hores a solucionar aquests fets que a treballar en les tasques programades.

Amb la voluntat de sensibilitzar la ciutadania, l’Ajuntament de Caldes d’Estrac posa en marxa una campanya informativa al web municipal i a les xarxes socials. El consistori compartirà durant els propers mesos fotografies d’actes incívics ocorreguts al poble. «L’incivisme és cosa de pocs, però malauradament ens perjudica a tots i totes», afirma el regidor de Via Pública, David Salvà.

En aquest sentit, el passat dijous 11 de març va entrar en vigor la nova Ordenança Reguladora de la Gestió de Residus. La nova norma tipifica diferents infraccions: lleus, greus i molt greus i les sancions que hi van relacionades. Per exemple, no separar els residus en origen i no lliurar-los selectivament al servei de recollida es considera una infracció lleu i tindria una multa d’entre 120 i 1.500 euros. Pel que fa a les infraccions greus, un parell d’exemples serien dipositar residus voluminosos a la via pública sense concertar prèviament la seva recollida o abocar residus sòlids, líquids o gasosos a la xarxa de sanejament municipal. Les multes van dels 1.501 als 15.000 euros. Finalment, es considera una infracció molt greu, per exemple, abandonar qualsevol tipus de residu tòxic i perillós a la via pública o abandonar terres i runes al carrer, contenidors o indrets no autoritzats. En aquests casos, les multes poden arribar als 30.000 euros.

L’Ajuntament recorda a la ciutadania que disposa de moltes possibilitats al municipi per a fer una correcta gestió dels residus i anima als veïns i les veïnes a sumar-se a la lluita contra l’incivisme, informant i sensibilitzant l’entorn al voltant del reciclatge i la reutilització.

Tot seguit, compartim un recull de fotografies d’actes incívics ocorreguts recentment al municipi:

Incivisme - Març 2021Incivisme - Març 2021
Incivisme - Març 2021Incivisme - Març 2021
Incivisme - Març 2021Incivisme - Març 2021
Incivisme - Març 2021Incivisme - Març 2021
Informació publicada l'1 d'abril de 2021Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05