Pancarta 07
Pancarta 01
Pancarta 08
Pancarta 02
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
L'Ajuntament fa una nova crida a la responsabilitat ciutadana
El consistori caldenc recorda als veïns i les veïnes que disposen de moltes possibilitats al municipi per a fer una correcta gestió dels residus i alerta que tot abocament no autoritzat a la via pública comportarà una sanció econòmica

Aquesta setmana, la brigada municipal ha detectat un repunt de trastos vells i andròmines abandonades als carrers del municipi. En aquest sentit, l’Ajuntament recorda a la ciutadania que els dimarts disposa del servei gratuït de recollida de voluminosos i que, en cap cas, es poden abandonar els residus a la via pública sense trucar prèviament al consistori. Així mateix, l’Ajuntament alerta que tot abocament no autoritzat comportarà una sanció econòmica.

Per tal de fer ús del servei municipal de recollida de voluminosos, cal trucar al telèfon 93 791 00 05 o enviar un correu electrònic a cdst.oac@caldetes.cat abans del dilluns, a les 14 hores. A la trucada o al correu electrònic, la persona ha d’especificar allò que cal recollir, que, en cap cas, podrà superar els 50 quilos de pes o sobrepassar el metre cúbic. L’objectiu d’aquest servei municipal gratuït és ajudar als veïns i les veïnes amb voluminosos puntuals com un sofà, un llit o un moble vell. Per a quantitats més grans, cal portar-los directament a la deixalleria.

En aquesta línia, l’Ajuntament destaca que actituds incíviques com les que s’han produït al llarg d’aquesta setmana al municipi poden comportar multes de fins a 15.000 euros segons la nova Ordenança de Gestió de Residus, que va entrar en vigor el passat 11 de març. La nova norma tipifica diferents tipus d’infraccions: lleus, greus i molt greus. Per exemple, no separar els residus en origen i no lliurar-los selectivament al servei de recollida es considera una infracció lleu i tindria una multa d’entre 120 i 1.500 euros. Pel que fa a les infraccions greus, un parell d’exemples serien dipositar residus voluminosos a la via pública sense concertar prèviament la seva recollida o abocar residus sòlids, líquids o gasosos a la xarxa de sanejament municipal. Les multes van dels 1.501 als 15.000 euros. Finalment, es considera una infracció molt greu, per exemple, abandonar qualsevol tipus de residu tòxic i perillós a la via pública o abandonar terres i runes al carrer, contenidors o indrets no autoritzats. En aquests casos, les multes poden arribar als 30.000 euros.

Incivisme - Abril 2021Incivisme - Abril 2021
Incivisme - Abril 2021Incivisme - Abril 2021
Informació publicada el 22 d'abril de 2021Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05