Pancarta 01
Pancarta 07
Pancarta 08
Pancarta 02
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTÍCIES
Caldes d'Estrac acull 45 nacionalitats diferents
Amb motiu del Dia Mundial de la Diversitat Cultural per al Diàleg i el Desenvolupament, que es commemora el 21 de maig, l'Ajuntament recorda que la diversitat cultural és una de les riqueses més valuoses que tenim com a societat

Cartell Diversitat CulturalA principis de segle, l’Assemblea General de l’ONU va declarar el 21 de maig com el Dia Mundial de la Diversitat Cultural per al Diàleg i el Desenvolupament, amb l’objectiu de superar la divisió entre les cultures en favor de la pau i la germanor i després de l’aprovació per part de la UNESCO de la Declaració Universal sobre la Diversitat Cultural. La declaració afirma que la diversitat cultural és una força motriu del desenvolupament, no només pel que fa al creixement econòmic, sinó com a mitjà per a gaudir d’una vida intel·lectual, afectiva, moral i espiritual enriquidora.

A Caldes d’Estrac, actualment, hi conviuen 45 nacionalitats diferents. Segons el padró municipal, en els darrers quatre anys, prop de 600 persones han escollit el municipi com el lloc on iniciar una nova vida. D’aquestes, 200 provenen de fora de l’Estat. En aquest sentit, els països de procedència dels nous veïns i veïnes són Alemanya, Algèria, Andorra, Argentina, Bolívia, Brasil, Bulgària, Colòmbia, Cuba, Dinamarca, Equador, Estats Units, Filipines, Finlàndia, França, Geòrgia, Ghana, Guinea, Hondures, Índia, Itàlia, Japó, Marroc, Montenegro, Mèxic, Noruega, Paraguai, Països Baixos, Perú, Polònia, Regne Unit, República Dominicana, Romania, Rússia, Senegal, Suïssa, Síria, Tailàndia, Ucraïna, Uruguai, Veneçuela, Vietnam, Xile i Xina.

«La diversitat cultural és sinònim de riquesa. Hem d’estar orgullosos de comptar amb prop d’una cinquantena de nacionalitats a casa nostra. Aquest fet ens fa créixer com a poble, però sobretot com a societat. Des de l’Ajuntament, continuarem treballant per fer de Caldes d’Estrac un municipi ric, divers i acollidor», afirma l’alcalde Òscar Baró. El consistori caldenc seguirà impulsant mesures, iniciatives i activitats que promoguin la interculturalitat, és a dir el procés d’interacció entre cultures diferents i diverses que conviuen en un mateix territori, amb l’objectiu d’afavorir el diàleg, la coneixença, el respecte i la bona convivència al municipi.

Informació publicada el 21 de maig de 2021Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05